27 december 2023

Hammarby värvar Emilie Joramo

21-åriga Emilie Joramo är Hammarbys andra rekrytering inför kommande år. Den norska innermittfältaren köps loss från Rosenborg BK och har skrivit på ett avtal som löper fram till sommaren 2026.

Sportchef Johan Lager om värvningen:

– Vi siktade tidigt in oss på Emilie och har gått för henne hela tiden. Vi är glada över att vi fick loss hennes med ett år kvar på kontraktet från Rosenborg och att hon nu ansluter till Hammarby. Emilie är en ung spelare som redan rankas som en av de bästa i norska Toppserien, hon har meriter från Champions League-spel samt har flera A-landskamper med Norge. Vi vet att många stora klubbar var ute efter Emilie så det känns extra skönt att hon har valt Hammarby som sin nästa klubb. Emilie är en skicklig mittfältare som är bra på att göra sig spelbar, har bra speluppfattning och sätter sina medspelare i bra lägen. Vi är övertygade om att hon kommer passa mycket bra in i vårt sätt att spela och ser fram emot att se henne i Hammarbytröjan!

Efter att ha inlett fotbollskarriären i moderklubben Rennebu, och kammat hem ett guld med U16 i Tiller IL, anslöt Emilie Marie Joramo inför säsongen 2018 till Rosenborg BK (dåvarande Trondheims-Ørn). Debuten i Toppserien för RBK gjordes kommande säsong och året efter debutsäsongen utnämndes hon till Årets unga spelare i Toppserien av sajten Norske Fotballkvinner.

Med en stark vårsäsong i ryggen 2022 skedde debuten för A-landslaget i VM-kvalet borta mot Belgien – samma match som Norge kvalificerade sig för sommarens mästerskap i Australien och Nya Zeeland. Efter säsongen var över var det utmärkelsedags på nytt när Emelie kammade hem Årets spelare i Toppserien.

Årets säsong i RBK slutade med en cuptitel och en andraplats i ligan, en ynka poäng bakom Vålerenga som däremot fick se sig besegrade med 1-0 i cupfinalen. Joramo spelade nästintill samtliga matcher och stod för sex mål framåt – där en av baljorna finns nominerad till Årets mål i Rosenborg.

Emilie Joramo själv:

– Jag är väldigt glad över att ha signat för Hammarby! Laget har tagit stora steg de senaste åren och jag har fått väldigt bra intryck av klubben. De har stora ambitioner och jag hoppas såklart bidra med mina kvaliteter för att uppnå dessa. Jag längtar till att få komma i gång!

Mer från Emilie följer efter årsskiftet. Varmt välkommen till Hammarby!

Nyheter

Dam