14 juni 2023

Här är alla som lämnar Årsta IP för landslagsuppdrag i juni

Annons
banner
Annons
banner

I samband med uppehållet sammanställer vi här alla spelare ur A-lag och HTFF som reser på landslagsuppdrag i juni och juli.

Sverige

A-landslaget tränar inför kvalet till EM i Tyskland 2024 med en förberedande träningsmatch mot Nya Zeeland 16 juni 19.00 på Friends Arena. Kvalmatchen spelas sedan mot Österrike 20 juni 20.45 i Wien. Till denna samling är Edvin Kurtulus en del av truppen.

U21

Även för U21-landslaget väntar EM-kval och premiär borta mot Gibraltar den 19 juni. I den truppen med 21 framtidsnamn har förbundskapten Daniel Bäckström kallat två Bajen-målvakter: Oliver Dovin – och debuterande Sebastian Selin, som sedan tidigare gjort tre P19-landskamper.

P20

P20-landslaget möter Liechtensteins U23-landslag den 15 juni. En trupp på 18 spelare är uttagna till matchen där P15/08-förbundskaptenen Axel Kjäll kommer att vara tillförordnad förbundskapten för laget. Till denna samling är Markus Karlsson, Jusef Erabi, Deniz Gül och Sebastian Selin en del av truppen. Sebastian inleder junisamlingen med P20 och ansluter sedan till U21.

Följ de svenska landslagen närmare via deras sociala kanaler här:

Instagram A-lag

Instagram U21

Instagram P20

Facebook

Tiktok

Twitter

Surinam

Surinams A-landslag spelar Gold Cup Tournament mellan 16 juni och 16 juli. Med på samlingen är Shaquille Pinas.

Följ Surinams landslag närmare via deras sociala kanaler här:

Facebook

Instagram

Twitter

U23 – Afrikas Nationscup i Marocko

I fyra år har den afrikanska fotbollsturneringen arrangerats av Confederation of African Football (CAF) för U23-landslag. I år står Marocko som värd för turneringen som spelas 24-8 juli. Finalisterna och vinnare av slutspelet på tredjeplats i turneringen kommer kvalificera sig till de olympiska sommarspelen 2024. Från Hammarby och HTFF är samtliga spelare uttagna för respektive U23-landslag: för Ghana – Nathaniel Adjei som deltar under de två första matchernaför Kamerun – Saidou Alioum, för Niger – Moustapha Amadou Sabo, och för Guinea – Ibrahima Brèze Fofana.

Hammarby Fotboll önskar samtliga stort lycka till!

Nyheter

Herr