2 april 2024

Helgens Hammarbymatcher

Annons
banner
Annons
banner

På måndag spelar HTFF hemmapremiär mot Nordic United, men P19-lagets fredagsmatch borta mot GIF Sundsvall är uppskjuten på grund av väderleken. I artikeln får du koll på matcherna denna helg. Där berättar tränarna också om påskhelgens premiärförluster mot IF Karlstad och Helsingborg.


Så här spelar Hammarby i helgen:

Lördag 6 april klockan 13.00, Eriksdalshallen
HIF - Borås AIK, RFL-slutspel - SM-final

Söndag 7 april klockan 14.00, Eleda Stadion
Malmö FF - HIF, Allsvenskan

Måndag 8 april klockan 19.00, Hammarby IP
HTFF - Nordic United FC, Ettan Norra


Fredrik Samuelsson om 0-2-förlusten i Värmland för HTFF

– En match som präglades av det undermåliga underlaget, där hemmalaget hanterade det annorlunda än oss, då de inte tog några risker i sin speluppbyggnad utan allt som oftast sökte längre bollar mot vår backlinje. Vi dominerade första halvlek sett till bollinnehav, men hade stora problem att omsätta det till målchanser. Dels på grund av tekniska misstag, men även för att vi inte fyllde boxen på ett tillfredsställande sätt.

– Andra halvlek hann knappt börja innan vi släppte in det första målet. Detta efter ett svagt försvarsspel där vi av någon outgrundlig anledning inte verkade vara fullt påkopplade mentalt då domaren satte pipan till munnen. Efter detta spelade Karlstad på resultatet och gjorde det relativt bra. Vi tilläts äga bollen, men hade återigen svårt att skapa något av värde, förutom ett friläge som vi tyvärr missade.

– Till på köpet upplevde jag att domaren tillät motståndarna att agera spelförstörande utan åtgärd, så vi tvingades hantera ett motståndarlag som gavs frihet att riva och slita i oss. Men vi förlorar för att vi inte är tillräckligt bra på att försvara oss i eget straffområde. Därutöver är vi otillräckliga i duellspelet kopplat till vår återerövring och otydliga när vi ska fylla på i motståndarnas box. Naturligtvis påverkar det usla underlaget oss gällande passningsspelet, men oaktat detta behöver vi göra nyss nämnda saker mycket bättre på måndag, mot det tippade topplaget Nordic som innehåller många som spelat på en högre nivå.

Daniel Erlandsson om 2-3-torsken mot Helsingborg för P19

– Vi får en bra start med mål av Emil Sadarangani redan efter ett par minuter. Vi har sedan en tjugominutersperiod som är riktigt bra. Vi är i deras straffområde långa stunder och bör utöka ledningen, då vi bland annat har två avslut i målområdet som tyvärr räddas. Helsingborg reducerar efter tjugofem minuter efter misstag i vårt straffområde. 1-2 kommer kort därefter på en snabb omställning.

– I andra halvlek fortsätter vi att vara bra på att från uppspel komma till genombrott i Helsingborgs straffområde, men vi saknar skärpa vid sista passning eller via avslutet för att få utdelning tidigt. Vi missar också en straff under inledningen av halvleken. 2-2 gör istället Oskar Moczarny genom ett avslut högt från nära håll med tio minuter kvar. Helsingborg avgör sedan matchen på ett avslut långt utanför straffområdet i 97:e minuten, efter en omställning på en frispark. Trots det får vi chans till kvittering direkt på avspark men lyckas inte hålla avslutet på mål från nära håll och domaren blåser av.

– Vi skapar många situationer i Helsingborgs straffområde och driver matchen på ett sätt vi vill göra, men det är inte tillräckligt bra av oss att inte göra fler mål på de chanserna vi skapar, och vi är inte bra nog på att försvara oss när Helsingborg tar sig in i vårt straffområde.


hammarbyfotboll.se

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

P19

Futsal Dam

Herr