28 mars 2024

Information inför söndagens marsch

Annons
banner
Annons
banner

På söndag är det äntligen dags för allsvensk premiär! Dessutom blir ju denna dag extra högtidlig, då vi också har en cupsemifinal att se fram emot efter den herrallsvenska matchen mot Kalmar FF. I vanlig ordning kommer Hammarby-supportrar att promenera gemensamt, från Medborgarplatsen till arenan, och här kommer ett antal saker som vi ber alla att ha i åtanke.

Precis som tidigare år har Hammarby Fotboll och representanter för supportrar samverkat med olika berörda aktörer så att negativa konsekvenser av marschen, som inte har någon ansvarig arrangör, minimeras. Bussar kommer exempelvis att ställas in efter klockan 12.15, då promenaden inleds från Björns Trädgård med omgivningar.

Hammarby Fotboll vill uppmana alla som tänkt delta i marschen att göra det med värdighet och respekt för Södermalm, vår stadsdel. Respektera dina medmänniskor, både i promenadleden och vid sidan av. Använd de papperskorgar som finns - skräpa inte ner. Var på plats i "Björnsan" i god tid, så att du kan använda toaletter i närområdet snarare än att utföra dina behov på promenadvägen eller i parken, där man såklart också städar efter sig.

Det är också mycket viktigt att lämna motsatt körriktning på bron fri, så att räddningstjänsten kan komma fram till bland annat Södersjukhuset. Av samma skäl, så behöver alla sedan vika av senast vid gamla Söderstadion-tomten. Se karta:

Vid ankomst till arenan blir det ofrånkomligen långa köer. Ha tålamod och ta hand om varandra.

Om du har frågor beträffande samverkan med lokala aktörer, så är du välkommen att kontakta SLO Jonas Myrstedt.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr