8 september 2023

Information till dig som ser derbyt mot Djurgården på plats

Den första hemmamatchen efter uppehållet står på agendan – på söndag 15.00 sparkas hemmaderbyt i OBOS Damallsvenskan mot Djurgården igång på Tele2 Arena. Här är publikinformation inför matchen som skiljer sig mot damernas vanliga matcher då helgens möte spelas på Tele2 Arena. Läs mer nedan.

Generell publikinformation för Tele2 Arena finns alltid på denna länk.

Du som är van vid att gå på herrlagets matcher kommer att känna igen upplägget runt arenan, så i mångt och mycket är det samma.

Biljetter och service

Matchen börjar: 15.00.
Entréerna öppnar: 14.00.

Förköp sker på denna länk.

Du som har säsongskort till damernas matcher har fått information om hur du löser ut din biljett till matchen via mejl. Kontakta biljetter@hammarbyfotboll.se vid eventuella frågor.

På din biljett anges vilken entré du ska använda – det beror på vilken läktarsektion du valt. Entréerna som används är samma som vid derbyn. Rullstolar hänvisas till entré X.

För Djurgården:s ståplats-supportrar rekommenderas att komma till arena från söder då entré P gäller.

Om du får problem i samband med inpassering, får du hjälp hos Ticket Info Norr på arenans norra sida, som öppnar 13.00. Se till att du har laddat ner eller skrivit ut din biljett innan du kommer till arenan.

Kiosker och snabbmat hittar du på plan 4 (nedre etage) och plan 6 (övre etage) bakom de västra, östra och norra läktarna. Så även på plan 5 (mellanetage), sektion 210-224. Dessutom finns ett antal mobila enheter, som börjar sälja då entréerna öppnar. Snabbmaten stänger en kvart efter paus och kioskerna en halvtimme in i andra halvlek.

Sveriges bästa matchprogram finns att köpa utanför arenan och kostar 30 kronor. Håll utkik efter veporna. Glömmer du köpa, så kan du alltid beställa här. Mer om innehållet i aktuellt nummer hittar du här på hammarbyfotboll.se inför varje hemmamatch.

Bollservice står tjejer och killar från klubbens ungdomslag för.

Taket är öppet.

Tappat något? Då når du Stockholm Live på telefonnummer 08-600 91 00. Hittat något? Lämna det till centralvakten vid Globen Gate, Arenavägen 35.

Kontakt: För frågor och idéer om informationen, kontakta SLO på jonas.myrstedt@hammarbyfotboll.se eller maila evenemang@hammarbyfotboll.se. För frågor specifikt om biljetthantering, skriv till biljetter@hammarbyfotboll.se.

Vidare uppmanar och vädjar vi till alla som ska besöka matchen:

Tänk på att planera din färdväg i god tid, kommer man mindre än en halvtimme innan avspark, riskerar man att missa början på matchen. Inpasseringskontrollerna kommer att ta längre tid än vanligt.

Till följd av det förhöjda säkerhetsläget i Sverige vill vi på Hammarby Fotboll ödmjukt påminna alla er som ska på söndagens match, om att väskor större än 40 x 40 x 20 centimeter inte får tas med in på arenan. Mer information om föremål som inte får tas med in på arenan finner du här.

Att lämna väskor och ryggsäckar hemma för att minska tiden vid inpasseringskontrollen.

Att ta hand om varandra i entréerna och inte trycka på, då supportrar framför i kön kan komma i kläm.

Om du mot all förmodan måste ha med dig en väska går den att lämna in i Gate 6, Aviici Arena (Globen) där det finns en gratis effektförvaring för att lämna in tillhörigheter som inte kommer in på arenan. Observera att detta endast gäller för hemmasupportrar.

Ladda upp inför matchen på Arenatorget

Souvenirförsäljning från Intersport finns på Arenatorget (inte inne på arenan). Matchdagsshopen öppnar tre timmar innan match och erbjuder ett extra stort utbud. Shopen har även öppet en timme efter att domaren blåst för full tid.

BUS-land är på plats med sin hoppborg och erbjuder även ansiktsmålning. eFotboll arrangerar en FIFA23-tävling med fina priser (ingen föranmälan krävs). Dessutom spelas en finalmatch om vem som ska representera Hammarby IF i FIFA23-turneringen “Slaget om Stockholm”. Partners som är på plats är Volkswagen, Friskis & Svettis, Huski Chocolate och Craft – alla med kul aktiviteter. Vi kommer även ha spelare från herrlaget på plats och signera i några av partnertälten mellan 13.30-14.30.

Ladda upp inför matchen i Familje-VIP:en på Tele2 Arena. Här njuter du och dina barn av pannkaksbuffé, pasta med köttfärssås, dryck och godis. Det kommer också att finnas aktivitetsstationer med bland annat ansiktsmålning, fiskdamm och signering av våra herrspelare. Familje-VIP:en öppnar 12.00 och du når den via Premium Experience/VIP-entrén på norra sidan av arenan.

OBS! Denna bokning är endast entrébiljett till VIP:en och restaurangen. Precis som sist är det alltså INTE en matchbiljett till läktaren, det behöver du boka separat. Det finns endast ett begränsat antal platser i VIP-ytan. För att vara säker på att få plats uppmanar vi till att förboka plats i restaurangen. Om det finns platser kvar på matchdag går det att komma direkt till VIP:en men det är endast i mån av plats. Köp din biljett till Familje-VIP:en HÄR!

Supportersamling på Södermalm

Bajenlands styr supportersamling på The Central Bar från klockan 11. Läs mer här.

Bara Bajare håller slakthusterassen öppen från klockan 11.

Vi ses på Tele2 Arena!

Foto: Henric Wauge

Nyheter

Dam