10 december 2023

Julkalendern: En annorlunda hemmapremiär

Annons
banner
Annons
banner

I adventskalendern uppmärksammar vi att att tio år har gått sedan vi flyttade in på Tele2 Arena genom att återuppleva några av de starkaste minnena från vår hemmaborg. Hemmapremiärerna är alltid en av det grönvita årets absoluta höjdpunkter, men det finns en som sticker ut rejält, från pandemisäsongen 2020.

Det känns redan som en annan tid – vilket det förstås också var. Allsvenskan 2020 sparkades igång först i mitten av juni, det årets cupspel ställdes in då Bajen gått till kvartsfinal. När nästkommande säsong påbörjades var publik visserligen välkommen… men blott åtta åskådare, som valdes ut slumpmässigt och spreds ut på läktarsektionerna. Inför den allsvenska hemmapremiären hade Hammarby fallit sent och snöpligt med 2-3 i Malmö i öppningsomgången.

Första trepoängaren, bortsett från cupens gruppspel som ju följdes av ett slutspel där HIF gick hela vägen och segrade, kom i detta möte med Mjällby. Mohanad Jeahze levererade mot sin förra klubb, då hans vänsterinspel just innan paus möttes med ett direktavslut i nät signerat Akinkunmi Amoo. Och på sitt karaktäristiskt publiktillvända manér, så gjorde Astrit Selmani vad han kunde för att elda upp de åtta närvarande. Han skulle också assistera Gustav Ludwigson till dennes 2-0-mål då kvarten återstod. Segersången ihop med den lilla men högljudda publiken efteråt var såklart oerhört efterlängtad.

Nyheter

Herr