28 april 2024

Jusef Erabi missar resterande vårmatcher

Annons
banner
Annons
banner

Efter att ha grundligt undersökt Jusef Erabi knäskada konstaterar Hammarbys medteam att den kommer att hålla honom ur spel fram till sommaruppehållet.

Det var i bortamatchen mot Halmstad som Jusef Erabi tvingades utgå efter en närkamp med hemmalagets målvakt. Jusef tog sig åt knät, och nu står det klart att skadan kommer att kräva rehabilitering i sex till åtta veckor. Därmed blir det inga fler matcher före sommaruppehållet för Jusef, men ambitionen är att han ska vara spelklar till att serien drar igång igen.

- Det är naturligtvis ett tråkigt besked, och tungt för Jusef. Men med den karaktär och målmedvetenhet han har är jag övertygad om att han kommer att komma ännu starkare ur sin rehab, säger Mikael Hjelmberg och fortsätter:

- För laget betyder det att vi får klara oss utan en viktig spelare under våren, men det är upp till oss att hantera och vi har flera alternativ för att formera en slagkraftig offensiv.

Klartecken för Djukanović

Vad gäller skadeläget i övrigt har Viktor Djukanović gjort framsteg i sin rehab efter fotstukningen och är tillgänglig till måndagens match.

Pavle Vagić, som slog axeln ur led i matchen mot Halmstad, är dock inte helt kurerad och siktar istället på att vara tillbaka till hemmamatchen mot Värnamo.

Det samma gäller Simon Strand som missade senaste matchen på grund av en lättare muskelskada i låret. Ytterbacken kommer stegra träningen kommande vecka.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr