29 november 2023

Klar P19-förlust mot Norrköping – "Får slicka såren och gå vidare"

Ett ungt Hammarby inledde dagens Skandinaviska Mästerskapen-match mot allsvenskt seriesegrande Norrköping bra och förde spelet framemot halvlekens mitt, men sedan var det motståndarna som gjorde målen då man vägde tyngre och var skarpare i boxen.

Bajen gick till paus med ett 0-3-underläge, siffror som stod sig trots att ett par lägen för reducering fanns i andra halvlek, och dessutom utökades med ytterligare tre mål i slutminuterna då de grönvita kroknade betänkligt.


Hammarbys tränare Amin Faily om 0-6-förlusten:
– Vi går in med stort självförtroende från förra matchen, när vi ska möta svenska mästarna. Vi vill spinna vidare på de bitar vi gjorde bra i vinsten mot Strømsgodset; vårt presspel och modet i speluppbyggnaden. Men tyvärr känns vårt unga lag tagna av stundens allvar. Vi är slarviga, tappar boll, förlorar andrabollar. Samtidigt är Norrköping kliniska och gör mål på sina tre chanser i första halvlek.

– Halvtidssnacket handlar om att få killarna att tro på det, att bli rakare och att skapa mer situationer i boxen genom att fylla den. Dessvärre får vi inte alls utdelning och Norrköping kan göra tre till och vinna med vad man får säga är förkrossande siffror. Vi får slicka såren och analysera matchen, men sedan gå vidare och förbereda oss för sista gruppspelsmatchen mot Silkeborg.

Mötet med danskarna sparkas igång 18.30 på lördagen och sänds gratis på denna länk.


Mattias Jansson

Foto: Sebastian Larsson

Nyheter

P19