18 maj 2024

Köp matchprogrammet mot AIK!

Annons
banner
Annons
banner

Många har ångest inför derbymatcherna där ju mycket står på spel - viktiga poäng men också större prestige än i andra matcher. Och inför just detta derby mot AIK är ju läget att båda klubbarnas fans fått se sina lag svaja lite på sistone. Kan ett matchprogram stilla nerverna? Vi frågade Supportrarnas Matchprograms redaktör Hagström.

– Ja, absolut! För den som har programmet som en del av matchritualen är det definitivt så och för den som ännu inte upptäckt vilken inre harmoni som läsandet av Supportrarnas Matchprogram skapar rekommenderar jag varmt ett inköp.

Det låter ju bra. Berätta lite om den läsning som väntar för alla som eftersträvar den där harmonin du talar om!
– För att må riktigt bra som hammarbyare behövs olika ingångar till det som engagerar oss mest av allt. Det är givetvis fokus på matchen, den här gången i form av en intervju med Fredrik Hammar som vi upplever som något av en derbyspelare, och lite fakta om motståndarlaget.

– Ett riktigt kul inslag, om jag får säga det själv, är vårt snack med Birkir Már Sævarsson. En gammal favoritspelare som numera blivit något av ett Hammarbyfan och som listar sina fyra bästa derbyupplevelser. Vi har också en utblick som vi kallar "isländsk hammarbyism" där vi gör en koll på vad som hänt sen sist med islänningarna vi sett i Bajentröjan de senaste åren.

– Men man behöver också lämna den aktuella matchen för en stund. I programmet tittar vi bakåt på vår historia - och då både vad gäller det som hänt på planen och kulturen runt omkring. Bengt "Julle" Gustavssons tränargärning 1979-81 och Markus Knodts pionjärarbete med 90-talsfanzinet Bajenvrålet - båda sakerna är viktiga i Hammarbys kulturbygge men så klart på väldigt olika sätt.

– Och eftersom Hammarby till skillnad från många andra elitklubbar har en bredd med aktivitet i många sporter är det något vi vill spegla. Den här gången har vi träffat gänget i Non Plus Ultra Cykelklubb som tagit upp en gammal paradgren i Hammarbyhistorien, med förhoppningen att cykel någon gång i framtiden åter ska bli en förening inom Hammarby IF. I det här numret bjuder vi också på ett derbyquiz att koppla av med innan eller efter match

OK, då fattar vi att man bör införskaffa ett exemplar. Vilka sätt finns och vad kostar ett exemplar?
– Matchprogrammet kostar 40 kronor och säljs utanför arenan samt på Södermalm under matchdagen. Det finns också att köpa i 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69. Man kan också beställa ett exemplar i Matchprogrammets webbshop och få det hemskickat.

Nyheter

Herr