11 oktober 2023

Landslagsuppehållet: Bajenspelare på internationella uppdrag

Annons
banner
Annons
banner

Som bekant råder landslagsuppehåll i Allsvenskan. Från HIF-truppen har Shaquille Pinas anslutit till Surinams trupp för CONCACAF Nations League-möten med Haiti och Grenada, medan Oliver Dovin tar sig an Moldavien och Georgien då U21-landslaget EM-kvalar – och så ställs Montader Madjed mot Slovakien med P18-landslaget. Ytterligare grönvita talanger är också uttagna till blågula matcher med yngre årskullar. I artikeln samlar vi samtliga.


A-landslag


I somras var Surinam och Shaquille Pinas en bitter straffläggning mot Puerto Rico ifrån avancemang i Gold Cup. Under hösten är det istället CONCACAF Nations League som gäller. Där blev det under september månads landslagsuppehåll en poäng på två tajta bortamatcher; 1-1 mot Grenada och 0-1 på Kuba. I gruppen med sex lag torde Jamaica och Honduras bli svåra att tas med, men “Shaqs” Surinam har chansen att avancera poängmässigt då man nu återvänder till Frank Essed Stadion i huvudstaden Paramaribo för att ta sig an Haiti och ett returmöte med Grenada. Matcherna spelas på fredag och på måndag.

U21-landslaget


Sverige kommer närmast från en tung 0-1-hemmaförlust mot Nordmakedonien, där inte minst Jusef Erabi som ju inte kan medverka i fortsättningen grämer sig över motståndarmålvaktens insats. Därmed fordras bättre utdelning, då möten med Moldavien och Georgien nu stundar. Oliver Dovin finns med i förbundskapten Daniel Bäckströms trupp, som 18.00 på fredagen tar sig an moldovierna i Falkenberg. Bortamötet med georgierna, som har full pott efter två omgångar, spelas i Batumi på tisdag 17.00 svensk tid. Matcherna sänds i Sportkanalen/TV4 Play.

P18-landslaget


I november väntar EM-kval på Borås Arena för P18-landslaget – mot närbelägna länderna Schweiz, Liechtenstein och Italien. I förberedelserna ingår ett dubbelmöte med Slovakien, på lördag och tisdag i i Dunajská Streda. Uttagen av förbundskapten Mirca Jelečak till matcherna är Montader Madjed, som sedan tidigare är noterad för fem P18-landskamper. Noterbart för denna landslagsnivå är också att HTFF:s Isak Vural för närvarande befinner sig i Spanien, där han medverkar för Turkiets räkning i en miniturnering.

P17-landslaget


Efter 1-3-förluster mot Belgien och Danmark i en fyrnationsturnering på hemmaplan i september, så reser Sveriges P17-landslag nu till Schlesien. Schlesien? Ja, den historiska region som numer mestadels ligger inom Polens gränser, men som även sträcker sig in i Tjeckien. Det är alltså just dessa två länder som ”Blågult” tar sig an på bortaplan. Hammarbys ytterback Liam Mahachai Källman och innermittfältaren Oscar Steinke lirar till vardags i P19-laget, medan de har en handfull landskamper var på denna nivå på meritlistan. Nu finns alltså möjligheten att öka på cv:t, mot polackerna i Opole och mot tjeckerna i Třinec, på torsdagen respektive söndagen.

P15-landslagets Future Team


Talanger i 2008-årskullen står inför sina allra första framträdanden i blågul skrud. Axel Kjäll har tagit ut har tagit ut 20 spelare och där finns Hugo Stenberg med. Dubbellandskamp borta mot Polen står på programmet, men lite längre fram; 26 och 29 oktober.

Foto överst: Bildbyrån

Nyheter

Herr

P19