5 juli 2023

Madelen Janogy framröstad till Månadens Spelare i juni

I konkurrens med två andra nominerade, Linköpings anfallare Cornelia Kapocs och Rosengård offensiva mittfältare Olivia Holdt, har Madelen Janogy röstats fram till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan under juni månad. “Madde” nätade hela fem gånger under de fem seriematcherna – och gjorde dessutom två av tre mål som bidrog till att Hammarby tog guld i Svenska Cupen.

Motiveringen:
Hammarby har gått felfritt genom juni månad och tagit full poängpott. Madelen Janogy, återigen uttagen till en svensk mästerskapstrupp, har varit en utmärkande del av Bajens framgångar under den gångna månaden. I snitt har hon gjort ett mål per match i juni och i 3-0-vinsten mot KIF Örebro på bortaplan blev hon tvåmålsskytt.

– Det känns jättekul att bli Månadens Spelare! Tillsammans med laget har det varit en fantastisk månad på många sätt med cupguldet och bra prestationer i serien. Jag är otroligt glad och stolt.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av OBOS Damallsvenskans huvudsponsor Svenska Spel. Prispengen har Madelen valt att skänka till Samhällsmatchen.

Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt resultatet av supportrarnas omröstning.

Foto: Kenta Jonsson

Nyheter

Dam