24 januari 2024

Erabi tillbaka i matchspel – men mållöst i årets första match

Annons
Annons

Jusef Erabi var tillbaka i matchspel när Hammarby träningsspelade mot Diósgyőri VTK i Marbella under onsdagseftermiddagen. Årets första A-lagsmatch slutade 0–0.

Ungerska ligasjuan Diósgyőri VTK stod för motståndet när Hammarbys herrar för första gången spelade match med Kim Hellberg som huvudtränare.

Hammarby som premiärspelade i det grönvitrandiga försäsongsstället ställde upp med följande lag:

16. Marcus Rafferty

HTFF-yttrarna Hampus Skoglund och Elias Mohammad var aktiva och försökte gång på gång med fart ta sig in i motståndarnas straffområde. Bäst lyckades den sistnämnde som i en och samma dribblingsräd blev fälld två gånger av en förvarare som hamnade på efterkälken.

Efter den andra kapningen pekade domaren på straffpunkten. Jusef Erabi som återhämtat sig så pass från sin fotskada att han fanns med från start tog hand om straffsparken. Men han lurade inte den ukrainske målvakten Artem Odyntsov som limmade bollen.

En stund efteråt hade Erabi kunnat få en ny chans men domaren valde att fria när Skoglund blev fälld i offensivt straffområde.

Bakåt såg det tryggt ut och förutom ett skott som via en lurig touch studsade i ribban bakom Davor Blažević kändes Bajennollan aldrig riktigt hotad i den första halvleken.

Ungrarna mitt i säsong

DVTK är en anrik klubb som är nykomlingar i högstaserien och efter höstsäsongen parkerar på en sjundeplats i tabellen. Nu vässar de formen i Spanien inför den ungerska återstarten nästa vecka.

De leds av en helt ukrainsk tränarstab och fick för ett par veckor sen förstärkning i form av en allsvensk bekanting. Marco Lund med tre raka säsonger i IFK Norrköping har lämnat Östergötland för östra Ungern och industristaden Miskolc där Diósgyőri VTK håller till. Dansken startade också i ungrarnas backlinje.

Piggt inhopp av HTFF-mittfältaren

Kim Hellberg gjorde två byten i halvtid, ut gick Jusef Erabi och Loret Sadiku. In kom Deniz Gül och Nicholas Ablido. Ablido hittade nästan omgående ett tillfälle att visa upp sig för A-lagstränarna när han tog ett optimistiskt avslut från distans som dock smet en bit över målet.

Ghananen som nyligen förlängde sitt avtal med HTFF fortsatte att vara jobbig för ungrarna och spelade bland annat fram Marc Llinares till ett bra skottläge som spanjoren inte lyckades förvalta.

Resten av halvleken var fortsatt jämn och fortsatt försäsongsbetonad. En del felstudsar och till synes trötta ben i båda lagen alltså.

Klassräddning av Davor

Efter att Casper Eklund bytt av Mads Fenger i backlinjen fick Fredrik Hammar avsluta matchen med kaptensbindeln runt armen.

Davor Blažević var genomgående stabil i Bajens mål och stod med drygt tio minuter kvar för matchens finaste räddning när han tippade en boll ämnad för bortre krysset i stolpen och ut.

Årets första match blev mållös, men redan i morgon är det dags igen.

Se sammandraget från matchen:

Missa inte nästa match

Kim Hellberg vill under lägret ge så många spelare som möjligt 90 minuter i benen. Räkna med en roterad startelva i torsdagens träningsmatch mot Bodö/Glimt.

Den matchen ses precis som alla Hammarbys försäsongsmatcher på Sportbladet Plus. Avspark 16.00.