15 maj 2024

Markus om uppladdningen i Kosta och förväntningarna på Mjällbymötet

Annons
banner
Annons
banner

Hammarbytruppen har laddat upp inför kvällens match mot Mjällby genom ett kortare läger i småländska Kosta. Markus Karlsson är nöjd med uppladdningen och ser fram emot vad han tror blir en kampfylld match på Listerlandet.

Direkt efter söndagens seger i Norrköping åkte Hammarbys herrlag vidare söderut för ett två dagar långt läger i Kosta. Som bekant är det ett årligt återkommande läger i glasbruksorten som hålls i samarbete med New Wave Group där bland andra Craft och Projob ingår.

Syftet denna gång var att få närmare till kvällens bortamatch i Blekinge, och inte minst få ladda upp med två träningar på naturgräs, ett bra upplägg menar Markus Karlsson.

- Det har varit fint här i Kosta, bra väder och bra förutsättningar och bra hotell. Det är skönt att vi får ett par träningar på gräs inför den här bortamatchen, säger han.

Uppvärmning på fotbollsplanen i Kosta. I sommar kommer även Hammarbys damer förlägga ett träningsläger i den småländska glasbruksorten..

Uppvärmning på fotbollsplanen i Kosta. I sommar kommer även Hammarbys damer förlägga ett träningsläger i den småländska glasbruksorten.

Mellan träningspassen har det varit fokus på återhämtning, vilket är välbehövligt med det täta matchandet laget är inne i. Markus själv känner sig dock inte sliten, matchen mot Norrköping fick han betrakta från bänken och han ger sina lagkamrater beröm för segern.

- De skötte sig bra. Vi gör kanske inte den bästa matchen spelmässigt, men en vinst är en vinst. De har inte så farliga chanser generellt, förutom någon som Oliver gjorde en riktigt bra räddning på. Annars tycker jag vi har rätt mycket av spelet och att vi håller fysiskt hela matchen vilket Norrköping inte gjorde. Det visar att vi är vältränade.

Kim har ju ofta möblerat om i startelvan från match till match. Mot Värnamo var du med från start, medan du som sagt blev kvar på bänken mot Norrköping. Hur upplever du att det är få som är helt givna i startelvan?

- Det är Kim som bestämmer, och det handlar om att göra sitt bästa på träning. Man vet aldrig om man startar, men bara man gör sitt yttersta på träning och hela tiden är beredd så gäller det att ta chansen när man får den, och för mig är det inga problem att det är så.

Om Markus finns på planen i kväll återstår att se. Som bekant har han under Kim Hellbergs regi skolats om från ytterback till innermittfältare, en position han fortfarande håller på att bekanta sig med.

- Det är fortfarande mycket nytt för mig i mittfältsrollen, men självklart kommer jag inte i det mer ju mer jag tränar i den positionen. Så det känns som det börjar sitta hyfsat och det känns bättre och bättre. Den stora skillnaden för mig är att man får mer boll, och får slå fler passar framåt, och det gillar jag.

I matchen mot Norrköping var ett stort grönvitt följe på plats som laget fick fira segern tillsammans med. Även om det inte blir lika stor uppslutning en vardag till en av säsongens mest avlägsna bortamatcher kommer hundratals bajare inta Strandvallen och ge laget sedvanligt hängivet och högljutt stöd.

- I Norrköping hörde man nästan bara våra fans, så det var jättekul att fira med dem efter vinsten. Det är otroligt stort att få vara med om de här bortamatcherna när vi har så många supportrar på plats. Det känns ju nästan som hemmaplan. Det är ett fantastiskt stöd som vi är väldigt tacksamma för och vi gör allt för att vinna för att göra våra fans glada, säger Markus.

Strandvallen är alltså platsen för kvällens match, där Hammarby vann det senaste allsvenska mötet med 3-0. Men Mjällby har startat serien starkt i år sett till förhandstipsen, och laget är ännu obesegrat på hemmaplan i år.

- Det är ett hårt jobbande lag och där väldigt bra på sin hemmaarena där de är trygga. De har ett spelsätt där de vet vad de ska göra, och vi vet vad de vill göra men ändå är de svårslagna. Så det kommer att bli en tuff match, säger Markus och fortsätter:

- Eftersom de har börjat hålla i bollen lite mer så kan vi fortsätta jobba med vår höga press och vinna boll högre upp i banan och då har vi större chans att göra mål. Så om vi fortsätter med vårt presspel på ett bra sätt kan vi nog göra något mål samtidigt som vi behöver vara ordentliga med allt vi gör. Vi vet att vi är starka som lag och väldigt bra tränade så jag tror säkert vi kommer kunna springa mer än dem och bjuda på en stark kämpainsats igen.

Det låter som du är inställd på att det blir en fysisk match?

- Jag väntar mig kamp, mycket dueller och mycket springa. Det går ju lite långsammare på gräs särskilt när det är varmt och då blir det oftast fler dueller. Jag tror det blir två lag som vill hålla i bollen, blandat med lite längre bollar, men framför allt väntar jag mig kamp.

Nyheter

Herr