10 september 2023

Matchdag: Hemmaderby mot Djurgården på Tele2 Arena

I dag är det dags för hemmaderby när Djurgården besöker Tele2 Arena. Över 13 000 har säkrat plats till mötet, som sparkas igång 15.00. Mer information, som matchtruppen, HTV inför samt publikinformation finner du i artikeln.

OBOS Damallsvenskan: Omgång 19

Motståndare: Djurgårdens IF
Plats: Tele2 Arena
Avspark: 15.00
Domare: Huvuddomare är Tess Olofsson assisterad av Almira Spahic och Camilla Stendahl samt fjärdedomare Eva Svärdsudd.
Matchvärd: Huski Chocolate

Köp matchbiljetter här!

HTV: Bakom kulisserna | Växjö borta | Röster inför derbyt

Häng med laget på nära håll i förra veckans återstart, se glimtar av veckans derbyuppladdning och hör Smilla gånger två berätta om sina tankar inför Djurgården hemma.

Publikinfo

Här är samlad publikinformation till dig som ser matchen på plats.

Ladda upp inför matchen på Arenatorget

Med start 13.00 sker en rad olika aktiviteter på torget utanför arenans norra läktare.

BUS-land är på plats med sin hoppborg och ansiktsmålning. eFotboll arrangerar en FIFA23-tävling med fina priser (ingen föranmälan krävs). Partners som är på plats är Volkswagen, Friskis & Svettis, Huski Chocolate och Craft. Oliver Dovin, Jusef Erabi och Nathaniel Adjei kommer vara på plats och signera i partnertälten mellan 13.30-14.30.

Merchförsäljning

Precis som vanligt är Intersports tält uppställt likt våra herrmatcher och öppnar klockan 12.00. Den nya uppvärmningströjan premiärsäljs även här innan den på måndag släpps i butik, läs mer om tröjan här.

Familje-VIP

Ladda upp inför matchen i VIP:en på Tele2 Arena. Här njuter du och dina barn av pannkaksbuffé, pasta med köttfärssås, dryck och godis. Det kommer också att finnas aktivitetsstationer med bland annat ansiktsmålning, fiskdamm och signering av Marcus Rafferty och Alper Demirol. Familje-VIP:en öppnar 12.00 och du når den via Premium Experience/VIP-entrén på norra sidan av arenan. Det finns endast ett begränsat antal platser i VIP-ytan. För att vara säker på att få plats uppmanar vi till att förboka plats i restaurangen. På matchdag går det att komma direkt till VIP:en men det är endast i mån av plats. Köp din biljett till Familje-VIP:en HÄR!

Inte i stan? Se matchen hos Viaplay

Du som inte har möjlighet att bidra till stämningen på plats kan se matchen hos Viaplay, som ju sänder samtliga omgångar av OBOS Damallsvenskan. Klicka här för att komma till sändningssidan hos Viaplay.

Matchprogrammet

Supportrarnas Matchprogram bidrar till hajpen kring söndagens derby med utgivning av ett 16-sidigt program späckat med innehåll. Missa inte att köpa matchprogrammet. Läs mer om innehållet här.

Just idag – med Kyra Cooney-Cross, Nathaniel Adjei och Johan Lager

Fredag och nytt poddavsnitt. Just idag gästar Kyra Cooney-Cross och berättar om VM-äventyret och att komma tillbaka till Sverige. Nathaniel Adjei tar oss igenom sitt år i klubben och helgens vinst mot AIK. Dessutom berättar Johan Lager om sommarens fönster och förehavanden samt blickar framåt mot hösten.

Ladda ner Just idag på

Itunes
Spotify
Podspace

Truppen

1. Anna Tamminen
2. Eva Nyström
3. Lotta Ökvist
4. Thea Sørbo
5. Simone Boye
6. Julia Roddar
8. Ellen Gibson
9. Madelen Janogy
10. Kyra Cooney-Cross
11. Ellen Wangerheim
13. Matilda Vinberg
18. Alice Carlsson
19. Smilla Vallotto
20. Vilde Hasund
21. Sara Kanutte
23. Emma Westin
25. Jonna Andersson
29. Moa Edrud
31. Smilla Holmberg

Foto överst: Bildbyrån

Nyheter

Dam