7 december 2023

Matchprogrammet skildrar guldsäsongen

Annons
banner
Annons
banner

En numera tioårig jultradition är släppet av Supportrarnas Matchprograms årskrönika, boken som skildrar den gångna säsongen på dam- och herrsidan. I år blir det guldfoliering på omslaget. Release sker på restaurang Pelikan torsdag 14 december klockan 17, därefter kommer den att finnas hos några olika återförsäljare.

– Vi har väntat ganska länge på just den här dagen – att få skildra en riktig guldsäsong, säger årskrönikans och matchprogrammets redaktör Magnus Hagström.

– När det blev klart med SM-guld på damsidan var det inget snack om vart vi skulle lägga fokus. Ett lag som får över 7 000 supportrar att åka på bortamatch i november ska självklart pryda omslaget. Damlaget har ju dessutom tagit en dubbel i år och vunnit både cup och serie och där hade vi även namnet på årskrönikan. Gröna Vita Oslagbara! fick bli namnet på matchprogrammets utgåva 2023 och det var just vad damerna var denna säsong. Men självklart berättar vi även utförligt om herrlagets år.

Hur skildrar ni säsongen?

– I ord och bild! Vilket ju är ganska självklart. Men ni kanske menar mer konkret vad boken innehåller? Ja, dagen då SM-guldet bärgades har givetvis en egen artikel. Vi har också intervjuat Anna Tamminen och Ellen Wangerheim från guldlaget och tränaren Pablo Piñones-Arce. Man kan också följa båda våra lag omgång för omgång. När det gäller herrlaget har vi valt att lyfta fram det som vi tyckte utmärkte deras säsong, nämligen den stora mängd unga spelare som tog för sig och blev ganska bärande i laget. Vi har också en längre text om matcherna mot nederländska Twente i Europa Conference League. Bildmaterialet är vi väldigt nöjda med. Genom att både använda oss av egna rutinerade fotografer och de supporterbilder man skickar till oss får vi ett brett spektra från säsongen.

Säsongslut den 12 november och utgivning en månad senare. Hur hinner ni med?

– Ja, det undrar vi också! Visst förarbete görs men framför allt ligger några av oss i som illrar direkt efter säsong. Vid sådana här tillfällen känner man att Matchprogrammets organisation är rätt solid.

Hur får vi tag på Gröna Vita Oslagbara?

– Release sker på restaurang Pelikan torsdag 14 december klockan 17, därefter kommer den att finnas hos några olika återförsäljare – 69:ans Spel & Tobak bland annat. Men den går också att beställa och få hemskickad. Alla beställningar som görs före 17 december skickas med Postnord den 18 december. Den bör då hinna fram innan julafton.

Förbeställ boken här.

Nyheter

Herr

Dam