7 april 2024

Minutrapporten efter bortapremiären i Malmö

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby föll med 0-2 i årets allsvenska bortapremiär. Här ser vi tillbaka på mötet med Malmö FF i minuter och bilder.


0’
Bajen kom till Skåne med en fembackslinje där Edvin Kurtulus var tillbaka i startuppställningen. Försvarslinjen höll, i stora drag, emot med den äran i första halvlek. Däremot hände inte mycket alls framåt, utöver att Nahir Besara fem minuter in var nära att sno åt sig bollen då MFF spelade snävt i eget straffområde. När bollen väl erövrades i en bra yta så att de mörkgröna kunde forsa fram i ett tre mot två-läge, halvvägs mot paus, så satt inte den avgörande passningen.


34’ Effektivare var Sebastian Nanasis genomskärare som friställde Isaac Kiese Thelin, när Hammarby var på väg fram med många spelare. Oliver Dovin var på skottet, men kunde inte hindra bollen från att gå i nät. Egentligen den första klara himmelsblå målchansen trots ett stort övertag i ”tillfällen”, men innan paus hann Kiese Thelin tvinga Dovin till en närparad med en nick och Jens Stryger Larsen träffa ribban. Däremellan räddade också Shaquille Pinas en hörnnick från Pontus Jansson framför mållinjen.


48’ Andra halvlek blev en spelmässig uppryckning – men förstås gavs mer utrymme för en sådan, då MFF omgående efter paus gjorde 2-0 efter en upprullning där Kiese Thelin stötte dit bollen, och sedan valde en lägre intensitet i sitt återerövringsspel.


65’ Viktor Djukanović och Tesfaldet Tekie som byttes in i halvtid bidrog med kreativitet. Här blir Jusef Erabi varnad efter att ha skjutit men träffat Jansson, sedan Hampus Skoglund stuckit in bollen i boxen. Situationen följde på Bajens två bästa lägen att ta sig in i matchen målmässigt. Först tvingade Djukanović fram en fotparad och halvannan minut därefter höll Erabi starkt emot i halvmånen, så att Skoglund kunde finna Pinas med ett inlägg från höger till vänster där skottet dock blockades.


66’ Kurtulus som varnats innan paus lämnade plats för Markus Karlsson medan Skoglund ersattes av Simon Strand.


80’ Frederick Winther tvingades till byte efter en situation som gav besvär med knäet.


88’ Kiese Thelin kunde ha fullbordat ett hattrick, men Dovin sträckte ut och klarade friläget.


90+7’ Bajen piskades fram av bortaföljet matchen igenom och fick fram ett par halvlägen på tilläggstid, men var aldrig särskilt nära att skapa riktig nerv. Winthers frånfälle innebar att Kingsley Gyamfi, efter fina säsonger med P19 och HTFF, gjorde tävlingsdebut i A-laget.

Mattias Jansson

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr