12 april 2024

Motståndarkollen: KIF

”Captain, it’s Wednesday”. Lite så är känslan. Vi är inte ens i mitten av april – och redan nu är det dags för årets tredje möte med KIF från Örebro. Efter 2-2 i träningsmatchen och 5-2 i cupens gruppfinal på Södermalm gäller nu allsvensk premiär i Närke. Här är en snabbtitt på vad som hänt i Närke-klubben sedan cupmötet.

För läsning rörande historik, vinterfönster och försäsong hänvisas till motståndarkollen från häromveckan.

Försäsongen sedan slutvisslan den 24 mars: KIF har träningsmatchat något totalitärt mycket i år trots att man ju också fanns med i Svenska Cupens gruppspel och anledningen är helt enkelt att Rickard Johansson, huvudtränare och sedan fjolårets tiondeplacering slogs fast i november också manager, bedömer att han behöver få ihop bitarna. Spelaromsättningen har varit stor med ett dussin nya pjäser och då man till stor del är förskonat från frånfälle under landslagsfönstren har det varit läge för ytterligare två sparringar inför seriepremiären: 1-0 mot Norrköping och 0-0 borta mot BP.

Truppläget: Det berättar managern själv om i sin nedan länkade inför-krönika. Maja Bodin som svarade för reduceringen på Kanalplan saknas i offensiven men annars är man ordinarie till premiären, om man får tro Johansson alltså.

Se upp med: Sist varnade vi för Bodin och det med rätta. Efter cupmatchen är det givet att flagga för offensiva Molly Johansson, värvningen från Häckens bänk som kommit in finfint i rött och inte bara gjorde ett grant ledningsmål mot Bajen utan var ett hot överlag. Ett annat nytt ansikte som såg intressant ut då är norska U23-landslagsmittfältaren Nora Harnes Håheim, medan amerikanska mittbacken Ashley Barron är reslig och något att bita i vid Hammarbys defensiva fasta.

Läs också: Inför KIF Örebro - Hammarby

Mattias Jansson

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

Dam