15 maj 2024

Motståndarkollen: Mjällby AIF

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby har revansch att fordra på de gulsvarta från Listerlandet, trots att säsongens första möte lagen emellan slutade 1-1. Resultatet innebar ju att Mjällby behöll sin cupgruppledning och tog kvartsfinalplatsen. Båda lagen har bra resultat från helgen att falla tillbaka på och här tar vi en kortare titt på vad som hänt i MAIF sedan början av mars.

Ifall du vill göra en bakgrundskoll på Mjällby Allmänna Idrottsförening beträffande historik, vinterfönster och säsongen fram till föregående möte, så rekommenderas föregående motståndarkoll.

Övergångar: Strax innan fönstret stängde lånade MAIF reslige försvararen Jakob Kiilerich av Kolding. 24-åringen har gjort sig ordinarie sedan Tom Pettersson skadades i bortamötet med GAIS i fjärde omgången – och dansken har dessutom noterats för två mål framåt.

Säsongen sedan den 4 mars: Mjällby åkte ur i kvartsfinalen där AIK vann med 3-1 på Strandvallen. När det var dags för allsvensk premiär den sista mars, så lyckades MAIF bortabesegra Häcken med 1-0. Sedan rullade det på fint; 3-0 mot Norrköping och 1-1 då man återigen tog emot ”Gnaget”. Första förlusten kom på Gamla Ullevi där GAIS vann med 2-1 och även i nästa omgång blev det torsk borta mot en nykomling, då VSK segrade med samma siffror. Vändningen från 1-2 till 3-2 mot Kalmar FF blev således oerhört viktig. Efter det sena avgörandet mot KFF tappade man in 1-1 i slutskedet mot BP, men Mjällby kommer alltså närmast från en vinst. Något snack var det aldrig då man åkte till Halmstad och plockade hem en 3-1-viktoria. I kraft av den trepoängaren är laget femma, två poäng före Hammarby.

Truppläget: Tom Pettersson och Rasmus Wikström verkar fortsatt saknas i defensiven med skavanker. Till skillnad från Hammarby är MAIF också förskonat från avstängningar.

Se upp med: Fasta situationer som vanligt, inkast inkluderat. Förstås gäller det också att sätta tonen i duellspelet, som bortalag i Hällevik.

Mattias Jansson

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr