28 juni 2024

Motståndarkollen: Norrköping

Sex veckor efter Hammarbys 2-0-vinst mot IFK Norrköping på Kanalplan är det dags för bortaretur i Östergötland. Senast mot HIF fick ”Peking” alltså ett hack i kurvan, efter en fin säsongsinledning, men studsade tillbaka med tre raka uddamålsvinster. Den här gången är läget annorlunda, då IFK kommer från en tuffare period. Här är en titt på vad som hänt i laget sedan sist.

IFK Norrköpings damhistorik, övergångarna inför säsongen och prestationerna fram till vårmötet kan du läsa om i föregående motståndarkoll.

Övergångar på sistone: På tisdagen kom beskedet att Jennie Egeriis, mittfältare som anslöt under Elitettan-tiden, gjort klart med en övergång till FC Luzern.

Säsongen sedan den 8 maj: I följande omgång tog Norrköping emot bottenlaget KIF Örebro och då stod försvararna för leveransen framåt; Elin Rombing gjorde 1-0 och resliga Ebba Handfast knoppade dit 2-0, paussiffror som till slut landade i en 2-1-vinst. Betydligt längre in satt bortasegern med samma siffror i Vittsjö, en match som länge stod 1-1 men där Vesna Milivojević slog till med sitt avgörande skott i 87:e. Sedan var det dags för östgötaderby mot Linköping, där 5410 av 5420 på ”Parken” gladdes över att ett nytt backmål med skallen – den här gången genom amerikanska nyförvärvet Sam Cary – blev matchens enda. Där och då hade ”Snoka” klar kontakt med topp 3-placeringarna, men den moroten har gått förlorad då poängskörden på sistone varit knaper. Förväntad var förstås 0-4-bortaförlusten mot Rosengård, men nu har man gått in i en period med fyra raka hemmamatcher då mattan på hemmaarenan bytts ut, och den har inte inletts som man hoppats. I mötet med Piteå gjorde Norrköping det mesta utom mål; såväl Bajen-lånade Sara Kanutte som Cary träffade målramen, och istället avgjorde gästerna i slutskedet. Och mot BP i måndags blev man mållöst för tredje gången på raken – 0-0.

Truppläget: Finländska anfallaren Dana Leskinen samt påläggskalvarna Viktoria Veber och Svea Rehnberg saknades mot BP. Truppen mot Hammarby har man i skrivande stund ännu inte tillkännagivit.

Kompisar från förr: Kanutte, om det inte vore för att hon ju alltjämt tillhör klubben.

Se upp med: När IFK får igång målproduktionen igen, så är det nog ingen högoddsare att det är fasta-Handfast eller box-Kanutte som håller sig framme. Wilma Leidhammar hade dock två sena nickmöjligheter mot BP som nog ger Saras anfallskompis extra tändvätska inför lördagen.

Läs också:

Foto: Henric Wauge och Bildbyrån

Nyheter

Dam