28 april 2024

Motståndarkollen: Västerås Sportklubb

Annons
banner
Annons
banner

Redan i april är det dags för säsongens andra tävlingsmatch på hemmaplan mot VSK. Hammarby har revansch att fordra i det grönvita mötet med västmanlänningarna, som inlett sin allsvenska återkomst frejdigt och närmast kommer från första segern, efter fyra xG-vinster till 0-1-torskar. Här är en titt på vad som hänt hos ”Grönvitt” sedan cupgruppmötet i februari.

Vill du förkovra dig i Sportklubbens historik, övergångsfönster och försäsong fram till 1-2-gruppspelsmatchen – så finns motståndarkollen inför den matchen den här länken.


Säsongen sedan dess: Trots drömöppningen med tre poäng borta mot Hammarby, så var avancemanget till kvartsfinal i Svenska Cupen aldrig nära. Man fick spela stora delar av bortamötet med Mjällby decimerat och föll med 0-2, innan det bara blev kryss mot GIF Sundsvall. Sättet som den allsvenska comebacken efter 27 års bortavaro inleddes på, det har dryftats så pass i offentligheten att vi nästan skulle kunna gå rakt på skadeläget. 0-1, 0-1, 0-1, 0-1 – bortainsatser med mersmak i Solna och Malmö samt straffmissar hemma mot Elfsborg och Halmstad. Spelmässigt imponerade laget inte lika starkt senast mot Mjällby – då lossnade det istället sett till mål och poäng. Ivorianske inbytte anfallaren Ibrahim Diabaté, ACEC-produkt med fotbollsförfutet i Spanien och till i somras lirande för Atlético Madrids B-lag, svarade för den förlösande baljan med kvarten kvar. Färre än hälften av premiäråskådarna hade tålamodet in i femte omgången, men blev alltså belönade.

Truppläget: Smått oklart. Ingen är avstängd, men skador verkar man på beprövat Superettan-maner överlåta till pluslåst lokalmedia att berätta om. Klart är dock att varken Norrby-värvade anfallaren Julius Johansson eller Randers-lånade vänsterbacken William Kaastrup kunnat debutera. Umit Aras, försvarare, tycks också dras med någon skavank.

Kompisar från förr: Alex Douglas avancerade från Bajens akademi till ett seniorår med HTFF, innan han inför säsongen 2022 lämnade för VSK. Där blev han snabbt en given startspelare i mittlåset.

Se upp med: Alltså… Allsvenskan, Hammarby inkluderat, torde väl vara förvarnad så här dags. De tvärrandigt grönvita lär vilja föra även måndagskvällens match – samtidigt var det då man faktiskt blev något nedtryckta senast mot MAIF som strutarna kom, så vi får väl flagga för omställningarna då.

Mattias Jansson

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

Herr