24 augusti 2023

Moustapha Amadou Sabo lånas ut till Royal Antwerp FC

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby är överens med Royal Antwerp FC om ett låneavtal med köpoption för mittfältaren. Lånet sträcker sig över ett år. Läs mer nedan.

Moustapha Amadou Sabo, 18, anslöt till Hammarby från Salitas akademi i Burkina Faso under sommarfönstret 2022 på ett fem-årskontrakt. Under det första året har Sabo stått för 13 framträdanden och ett mål i HTFF. Nu står det klart att han lånas ut till belgiska Royal Antwerp FC.

– Att belgiska mästarna rekryterar spelare från Division 1 norra hör knappast till vanligheterna och det säger mycket om vad vi har byggt upp i HTFF. Efter mycket landslagsspel under sommarens afrikanska U23-mästerskap i Marocko som höjdpunkt så har vi i samförstånd kommit fram till att detta är den bästa lösningen för alla inblandade parter, säger tillförordnad sportchef Mikael Hjelmberg om lånet, som fortsätter.

– Ekonomiskt är det en bra affär för Hammarby och vi behåller trovärdigheten för klubbens utveckling och mot spelarna. Ambitionen är att spelarna ska få sina stora genombrott i Hammarby, men att också kunna ge spelarna möjligheten att utvecklas i Europa visar bara vilka steg vi har tagit som klubb. Det ska bli spännande att följa Sabos utveckling nära framöver, avslutar Hjelmberg.

Stort lycka till i Belgien, Sabo!

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

Herr