29 november 2023

Nya riktlinjer för Hammarby Fotbolls agentkontakter

Hammarby har tagit fram nya riktlinjer och policys för klubbens samtliga agentkontakter. Bakgrunden är att FIFA och SvFF har infört nya regler som reglerar relationer och avtal med agenter, samt det rådande klimatet med agentrelationer inom Stockholmsfotbollen.

Med dessa nya riktlinjer tydliggör vi hur Hammarby Fotboll hanterar kontakter med agenter. Syftet är att skydda Hammarby Fotbolls verksamhet, våra anställda och framför allt våra fotbollsspelares utvecklingsmiljö. Samtidigt uppdaterar vi vår visselblåsarpolicy, och har utvecklat våra metoder för granskning och signering av nya avtal. Det ska vara tryggt att spela i, och arbeta för, Hammarby Fotboll.

- Våra nya riktlinjer har två övergripande teman. Först påvisar vi vilka funktioner i vår verksamhet, som på uppdrag av Hammarby Fotboll, ska ha agentkontakter. Sedan blir riktlinjerna en hjälp för dessa funktioner, så att vi säkerställer att vi efterlever de förväntningar som vi ställer på oss själva, och att vi följer de regler som FIFA och SvFF ställer på oss, säger Adrian von Heijne, teknisk chef i Hammarby Fotboll.

De funktioner som framöver kan ha agentkontakter är sportcheferna för representationslagen, akademicheferna, akademiernas chefstränare, teknisk chef och akademiernas rekryteringsansvariga. Anställda som inte har nämnda funktion ska framöver inte ha någon kontakt med agenter, utan hänvisa till innehavare av ovan nämnda funktioner.

Nyheter