5 juni 2024

Nya segrar för P19 och HTFF

I förra P19-omgången klev Gent Elezaj "ner" till P19-laget och hjälpte till att säkra en vinst mot GIF Sundsvall. I söndags gick det som smort hemma mot Öster även fast mittfältaren var tillbaka i HTFF, där han på tisdagskvällen skickade in en vacker frispark i vinsten mot Sollentuna på Kanalplan. Här summerar respektive tränare matcherna.

Daniel Erlandsson om P19-lagets 6-0 mot Öster:

– Vi får tidigt i match ett stort bollinnehav, i och med att Öster väljer att försvara sig lite lägre. Dennis Asprilla och Adrian Lahdo gör varsitt mål under första kvarten. Jag tycker att vi klarar av att både spela långsamt när det behövs och att accelerera spelet, när vi slår ut Östers press i första halvlek. Däremot är hastigheten i vårt försvarsspel inte tillräckligt hög, vilket kunde ha skapat problem för oss.

– Andra halvleken börjar med att Wilson Lindberg dribblar sig förbi ett par spelare och gör 3-0. Han gör även nästa mål på frispark några minuter senare. Öster får sedan ett rött kort och vi får då ha ännu mer boll. Oskar Moczarny och William Loqvist gör också varsitt mål.

– Vi gör en bra match offensivt och är effektiva på våra målchanser. Vi behöver som sagt höja hastigheten i det vi gör defensivt om vi ska kunna fortsätta vinna fotbollsmatcher. Nästa match och möjlighet att få till det spelas redan på fredag 19.00 vi möter BP på Grimsta.

Fredrik Samuelsson om HTFF:s 3-1 mot Sollentuna:

– Starten var bra från vår sida. Vi styrde matchen med ett stort bollinnehav och ett högt samt aggressivt försvarsspel. Vi skapade en del bra lägen, framförallt efter kombinationsspel på höger sida. Ledningsmålet efter 20 minuter kändes logiskt sett till matchbilden. Dock kvitterade Sollentuna på en kontring strax därpå och därefter jämnades matchbilden ut. Motståndarna fick bättre träff på sitt försvarsspel, samtidigt som vi stod för flera tekniska misstag. Detta ledde till att vi hade svårare att skapa målchanser och fick ägna mer tid åt att reparera våra misstag.

– Andra halvlek var jämn överlag. Vi tog ledningen på en vacker frispark, men hade sedan svårt att kontrollera matchbilden. Detta berodde främst på att vi inte vann en majoritet av närkamperna defensivt samt att vi inte klarade av att vila med boll under längre perioder offensivt. Sollentuna hade två bra kvitteringschanser och matchen levde i högsta grad fram till tilläggstid då vi gjorde trean. Vi tar med oss tre poäng och en bra matchinledning. Dock behöver nog göra en bättre insats på söndag borta mot FC Stockholm om vi ska ha chans på poäng.

Foto: Anders Ögren

Nyheter

Hammarby TFF

P19