20 februari 2024

Öppna träningar på Årsta IP och Hammarby IP

Annons
banner
Annons
banner

Merparten av herr- och damlagets träningar kommer framöver vara öppna för besökare att ta del av. Herrlaget har senaste tiden mestadels tränat på Tele2 Arena, men från och med nästa vecka tränar laget regelbundet på Årsta IP igen.

Onsdagen den 28 februari har herrlaget sin första träning efter cupmatchen mot Sundsvall och det blir formellt sett årets första öppna träning på svensk mark. I de fall vintervädret orsakar större snömassor kommer anläggningen tyvärr att behöva stängas för besök på grund av säkerhet och snöröjningsarbete. Nu hoppas vi dock att vårvädret är på permanent ingång och att vi kan hålla öppet alla vardagar på både Årsta IP och Hammarby IP.

De dagar lagen tränar flera träningspass är det som utgångsläge dagens första pass som är öppet för besökare. Eventuella extrapass är svårare att planera och hålla öppet för. På helgdagar är det alltid stängt för besökare.

Inför att vi öppnar upp för herrlagets träningar på Årsta IP är det några saker det är viktigt för dig som besökare att ta del av:

  • Vänligen respektera alla spelare och ledare på plats och ge dem bästa förutsättningar att ha en bra och värdefull arbetsdag.

  • Som åskådare hänvisas du till bortre långsidan, alltså den sida som vetter mot Årstaviken. Långsidan längs klubbhuset är endast tillgänglig för spelare, ledare och klubbpersonal, med tillträde förbjudet för övriga.

  • Vänligen beträd ej innerplan, varken före, under eller efter träningen. Vi ber dig också att inte stå på själva konstgräset utanför sidlinjen, utan hålla dig på asfalten.

  • Observera att det inte finns tillgång till toaletter för dig som åskådare.

  • Självklart skräpar vi inte ner på anläggningen. Papperskorgar finns utställda längs planen.

  • Media följer ett separat veckoschema (kommuniceras separat) och det kommer alltid att krävas ackreditering för medierepresentanter.

  • Parkeringen på Årsta IP och Hammarby IP endast avsedd för klubbanställda.

Vad gäller damlagets träningar på Hammarby IP ser du med fördel dessa från läktarna eller stående utanför räcket längs planen. Liksom vid herrlagets träningar ber dig att inte beträda själva konstgräsytan.

Schema över öppna träningar publiceras veckovis här på hammarbyfotboll.se. På måndag kommer första schemat.

Varmt välkomna!

Nyheter

Herr

Dam