4 december 2023

P19: Bajen avslutade på topp – storseger mot norskt motstånd

Hammarbys P19 avslutade Skandinaviska Mästerskapen med en övertygande seger mot norska Odds BK. 17-årige Oscar Steinke var inblandad i det mesta framåt för Bajen i 6–1-segern.

Hammarby var snubblande nära att ta sig till final i årets turnering. Men ett kryss den avslutande gruppspelsmatchen gjorde att man i stället slutade trea i den jämna gruppen och därmed fick spela om femteplatsen under måndagen.

Snabb Bajendubbel

Att titelchansen var borta verkade inte bekomma det unga Hammarbylaget. Backen Jesper Lindahl nickade in en hörna i den sjunde minuten och gav Bajen en tidig ledning.

Knappt två minuter senare var det dags igen. De norska försvararna hade inte koll på Lindahl som nickade in 2-0 på en inläggsfrispark.

Framspelare båda gångerna, Oscar Steinke.

3-0 i halvtid

När klockan närmade sig 40 minuter fick även han göra mål. En passning snett inåt bakåt som Bajens nummer 11 säkert rullade in.

3-0 i paus skulle bli 4-0 efter en knapp timmes spel. Ännu en gång var det Oscar Steinkes högerfot som låg bakom det. William Loqvist var först på inlägget och skrev in sig i protokollet.

Norrmännen hann få in en reducering innan Loqvist rundade av med sitt andra mål. Ett avslut från nära håll efter pass från Emil Sadarangani.

Inbytte Sadarangani avslutade i sin tur målskyttet för Hammarby efter ett par skottfinter i offensivt straffområde och ett säkert avslut i den 89:e minuten.

6-1-segern innebär att Hammarby slutar femma i turneringen.