11 januari 2024

Pablo Piñones-Arce lämnar Hammarby

Efter fyra år som huvudtränare för Hammarbys damlag väljer Pablo Piñones-Arce att lämna sitt uppdrag. Orsaken är att Pablo fått ett jobberbjudande utomlands som han valt att tacka ja till, och han är överens med Hammarby om att lämna omgående.

Säsongen 2020 tog Pablo Piñones-Arce huvudtränarrollen för Hammarbys damlag, en gärning han krönte med dubbla guld 2023. Efter fyra år på samma post går hans karriär inom fotbollen vidare.

- Det är med tudelade känslor jag tagit det här beslutet. Inte minst efter den säsong vi har bakom oss och det äventyr som väntar i höst. Jag har haft förmånen att jobba med en grupp fantastiska spelare och människor, och jag är oerhört stolt över vad de har åstadkommit. Nu har jag fått erbjudande om att ta mig an en ny utmaning inom fotbollen, och det har jag beslutat att tacka ja till. Hammarby har visat stor förståelse och varit tillmötesgående och det är jag tacksam för. Så det är med ett visst vemod jag lämnar klubben och laget, men jag är övertygad om att den här gruppen kommer att uträtta ännu större saker framöver, säger Pablo.

Damlaget som just dragit igång försäsongen kommer tills vidare att ledas av assisterande tränare William Strömberg som blir tillförordnad huvudtränare, understödd av flickakademins chefstränare Pierre Fondin. Rekryteringen av en permanent lösning på huvudtränarposten är påbörjad.

- Att det funnits intresse kring Pablo är inga nyheter för oss, så även om det tajmingmässigt inte är den bästa tidpunkten har vi en beredskap för att detta skulle kunna ske. Vi är fullt på det klara med den profil vår nya huvudtränare ska ha, och rekryteringsprocessen är igång. Samtidigt känner vi oss helt trygga med att William tillsammans med Pierre och övriga ledarstaben kommer att fortsätta arbetet med att förbereda laget inför säsongen på bästa sätt, säger sportchef Johan Lager, och fortsätter:

- Pablo har gjort ett stort arbete för Hammarby, och sättet han jobbat med och fått ihop laget är oerhört imponerande. Tack så mycket, Pablo, och all lycka i din fortsatta karriär.

Pablo Piñones-Arce har som bekant en lång bana inom Hammarby, både som spelare och tränare. För drygt 22 år sedan, sommaren 2001, skrev han på sitt första Hammarbykontrakt.

- Jag och hela Hammarby riktar ett stort tack till Pablo för all magi och fantastiska minnen som han varit med och skapat. Som spelare och som tränare. Han är och kommer för alltid vara en av våra allra största, där SM-guld och cupguld tillsammans med återkomsten till Allsvenskan 2014 sticker ut. Vi ser fram emot den dag han kommer tillbaka, säger Hammarbys vd Richard von Yxkull.

Nyheter

Dam