22 augusti 2023

Poäng mot topplag för HTFF medan F19 föll stort – tränarna om insatserna

HTFF spelade i lördags sin andra raka 1-1-match i Ettan Norra, nu mot Sollentuna FK som därmed fick se avståndet upp till kvalplatsen och Dalkurd växa, medan de niondeplacerade Bajen-talangerna höll den poängmässiga marginalen ned till en jämn bottenstrid. F19 tog på söndagen emot regerande mästarna Umeå IK i höstseriens första hemmamatch, som blev en motig 1-5-historia för Hammarby. Här berättar tränarna om matcherna.

HTFF-tränare Fredrik Samuelsson om 1-1 mot SFK

– Vi startar matchen bra med ett aggressivt försvarsspel och ett vägvinnande passningsspel offensivt. Efter en kvart slarvar vi dock med ett uppspel och tyvärr utnyttjar Sollentuna misstaget på ett skickligt sätt. Därefter tappar vi i kvalitet, framför allt i vårt anfallsspel. Vi spelar inte bollen framåt tillräckligt ofta, trots att det finns goda möjligheter till att göra just det. Under långa perioder äger vi boll, men mestadels i för motståndarna bekväma ytor. Ändå kan vi gå till paus med 1-1.

– Andra halvlek är ett ställningskrig. Vi kontrollerar fortfarande bollinnehavet mestadels, men Sollentuna är skickliga i sina kontringar och de är nära att att rinna igenom både en och två gånger. Vi skapar en del, men långt ifrån så mycket som vi vill göra. Sammanfattningsvis är resultatet okej; Sollentuna är ett svårspelat lag med flera skickliga offensiva spelare. Men vi är inte helt nöjda med prestationen. Vi får ödmjukt jobba vidare för att bli bättre.

Matchfakta finns här och tabell här.

F19-tränare Pierre Fondin om 1-5 mot UIK

– Matchen började på sämsta möjliga sätt. Innan två minuter var spelade hade en redan på förhand lite skadeskjuten trupp åkt på en skada, och vi hade dessutom släppt in 0-1. Umeå fortsätter att vara det bättre laget, men vi tar oss in i matchen lite mer och lyckas efter att ha satt hög press vinna bollen och kvittera. Tyvärr släpper vi in 1-2 direkt efter kvitteringen och UIK är återigen i ledning. Innan paus gör de även 1-3.

– Vi pratar i halvtid om att förändra lite saker, men vi släpper in ett mål omgående också i denna halvlek. Vi har fortsatt stora problem med att hantera motståndarnas höga press och innan timmen är spelad har de också punkterat matchen, med vad som också blev slutresultatet, 1-5. Därefter har vi lite mer boll och kontroll, utan att det ger oss någon mer utdelning. Vi släpper alltså in jobbiga mål; direkt i första, direkt efter vår kvittering och direkt i andra. Det gör att vi inte riktigt kommer in i matchen och seger var välförtjänt för Umeå, där vi har vissa delar som vi behöver jobba betydligt mer på.

Matchfakta finns här och tabell här.

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

F19