29 mars 2024

Premiärprogrammet ute!

Annons
banner
Annons
banner

Supportrarnas Matchprogram fortsätter att förse Hammarbypubliken med något så unikt som ett tryckt matchprogram. Detta blir deras 17:e säsong och de går ut hårt med ett mäktigt öppningsnummer omfattande 48 sidor.

– Ja, vi fortsätter att stå på barrikaderna för det tryckta ordet... säger Matchprogrammets redaktör Magnus Hagström, och fortsätter:

– Beskriver man det så kanske det låter lite väl storslaget, men faktum är att vi tycker att det vi gör är både viktigt och angeläget. I framtiden, när ett antal servrar är nedlagda kommer det att vara svårt att hitta allt fint som görs om Hammarby via olika internetlösningar. Då kommer man att kunna gå in på Kungliga Biblioteket och beställa fram Supportrarnas Matchprogram och få en bra uppfattning om om hur livet som hammarbyare tedde sig i vår tid.

Det är ju bra, men ni gör väl ändå matchprogrammet för dagens publik och inte för några människor i framtiden?
– Jamen det är ju klart, tack för påminnelsen! Jo, vi tycker så klart att det vi gör i högsta grad är relevant i dag och känner också att det är många som uppskattar det vi gör. Och säsongens första nummer är vi extra stolta över, vi har rivstartat och erbjuder Bajenland en 48-sidig tidning med mycket innehåll.

...och detta innebär?
– På 48 sidor får man plats med rätt mycket och vi kanske inte ska räkna upp allting. Ett matchprogram har en hel del fasta och rätt givna inslag, men jag vågar lova att den som köper säsongens första nummer kommer att hitta mycket, mycket mer än vad som förväntas i ett matchprogram. Vi följde bland annat med in på Årsta när Bajen Fans höll en lektion för spelargruppen om hammarbyism, vi har träffat assisterande tränare David Selini och fotbollsdataanalytikern David Sumpter, vi har en ny rolig supporterpanel, truppen presenteras i emoji-form.

Några nyheter?
– Vi skruvar lite på innehållet och har gjort om bortalagsmaterialet på ett sätt som känns fräscht och aptitligt. Årets historiska serie kommer att beta av klubbens olika tränare genom åren och den inleds med Folke Adamsson vars tränargärning i Hammarby inte nog kan uppskattas. När ex-spelaren Folke klev in var Bajen nedflyttat till Division 4 och det såg rätt mörkt ut. När han till slut lämnade över i början av 1960-talet var Bajen ett lag som regelbundet spelade i Allsvenskan. En stor nyhet för mig personligen, som kanske inte berör läsaren jättemycket i ett första skede, är att jag fått Martin Ridderstolpe som assisterande redaktör vid min sida. Martin har jobbat i många år för Matchprogrammet som skribent men kommer nu alltså vara medredaktör i vår utgivning. Men både Martin och jag kommer att även att fortsätta synas i skrivande roller.

Och försäljningen, funkar den som vanligt?
– Bättre, skulle jag säga! Förutom att programmet som tidigare kommer att finnas på 69:ans Spel & Tobak och säljas utanför arenan - och givetvis även på Söder i samband den marsch som det ryktas om - så kommer vi denna gång ha en premiärkväll dagen innan match. Detta sker i restaurang Hallen på Götgatan 85 med start kl 18.00 - på påskafton alltså. Programmet kan som alltid också beställas i Matchprogrammets webbshop och skickas då dagen efter match. Bra för dig som vill ha ett ovikt exemplar hem i brevlådan.

Nyheter

Herr