31 maj 2024

Publikinformation: Derbyt mot Djurgården

Annons
banner
Annons
banner

På söndag är det dags för derby på Tele2 Arena. Hammarby står som bortalag mot Djurgården, vilket innebär att en del saker skiljer sig åt för den grönvita publiken jämfört med hemmamatcherna på arenan – totalt väskförbud gäller.

Vi rekommenderar att ta sig till arenan med kollektivtrafik – klockan 12.30 samt 13.00 avgår abonnerade tåg från Medborgarplatsen direkt till Skärmarbrink.

Matchstart: 14.00

Entréerna öppnar: Klockan 12.30.

Plats: Tele2 Arena.

Bortasektionens placering: Den norra sidans övre och nedre läktare.

Entréer: Till övre etage – entré B och till nedre etage – entré Y. Båda dessa entréer finns på trafikplan, under den entrébricka som vanligen används och ingång är endast möjlig därifrån. För Hammarby-publik på andra sektioner än dessa gäller den entré som står på biljetten.

Vi rekommenderar att ha biljetten utskriven eller redo i telefonen då det är risk för långa köer vid entréerna.

Till arenan

Rekommenderad färdväg: med avgång klockan 12.30 samt 13.00 avgår abonnerade tåg från Medborgarplatsen direkt till Skärmarbrink. Vi rekommenderar att vara på plats vid plattformen senast fem minuter innan avfärd. Vi ber även om att respektera MTR:s personal och egendom samt din omgivning.


Samtliga Hammarbysupportrar hänvisas att gå till sina sektioner via Entrétorget och vidare ned på vägen (Arenaslingan) mellan Globen och Nynäsvägen. Karta finns nedan.

För alla grönvita rekommenderas Skärmarbrinks t-banestation. Har du biljett på långsidan, finns en passage upp till entrébrickan från den rekommenderade färdvägen vid de nedre entréerna. Oavsett vart på arenan din biljett gäller går alltså all grönvit publik samma väg till arenan.

Parkering: Globengaraget eller bostadsområdena åt Skärmarbrink/Hammarbyhöjden. Parkeringsplatserna är dock få och vi rekommenderar kollektivtrafik i första hand.

Service och säkerhet

Hammarby Fotboll välkomnar och tackar dig som kommer för att stötta laget på bortaplan. Vi vill be vår publik att respektera såväl varandra som spelet på planen.

Totalt väskförbud gäller på matchen

Det kommer inte vara tillåtet att ta med väskor, oavsett storlek, in på matchen. Detta enligt polismyndighetens beslut. Till följd av detta uppmanar vi alla besökare att inte ta med sig väskor, oavsett storlek, till derbyt då dessa inte kommer få tas med in på arenan. Ingen effektförvaring finns dessvärre tillgänglig.

Ett förtydligande för vad väskförbudet innefattar i praktiken finner ni på polismyndighetens hemsida under frågor och svar.

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på matchen samt för barns skötväskor.

Tänk på att komma till arenan i god tid. Kommer man mindre än en halvtimme innan avspark riskerar man att missa början på matchen. Inpasseringskontrollerna kommer att ta längre tid än vanligt. Vi rekommenderar att ha biljetten utskriven eller redo på mobilen då det är risk för långa köer vid entréerna. Ta hand om varandra och tryck inte på, då supportrar framför i kön kan komma i kläm.


Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.


Utrymningsvägar: Vi ber alla besökare att respektera att trapporna måste hållas fria, eftersom personal behöver kunna arbeta i händelse av olycksfall. Tryck inte på, många kommer att vilja komma fram samtidigt vid entréerna innan match. Köer bildas och vi ber dig därför om att komma i tid, ta det lugnt och att visa hänsyn och omtanke om såväl annan publik och personal.
Undvik att sätta upp klistermärken: Dessa tas bort efter varje match och kostnaden för borttagandet faktureras Hammarby Fotboll.
Personal: Tre SLO:er finns på plats som kan kontaktas bland annat för synpunkter och idéer under arrangemanget och framtida önskemål. Servicepersonal finns i form av entrévärdar, publikvärdar och ordningsvakter för service och trygghet. Har du som supporter frågor eller synpunkter/info är du välkommen att kontakta dessa.
Mat och dryck: Bakom den norra läktaren finns kiosker öppna med sedvanligt utbud. Skillnaden jämfört med vanliga matcher är att starkölsförsäljning inte finns. Folköl serveras.
Souvenirförsäljning: Hammarby Fotboll har ingen souvenirförsäljning på plats.
Supportersamling: Hammarbysupportrar samlas framförallt på Medborgarplatsen med intilliggande krogar. Från tunnelbanestationen sker sedan avfärd till matchen och rekommenderad destination är alltså station Skärmarbrink.

Tele2 Arena är en rökfri arena.

Efter matchen

Hammarbysupportrar tar med fördel samma väg efter matchen som före.

Hammarby Fotboll på plats: Tre SLO:er och två säkerhetsansvariga finns på plats för service till supportrar. Kontakt till säkerhet är evenemang@hammarbyfotboll.se.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr