20 oktober 2023

Publikinformation – söndagens derby mot DIF

Annons
banner
Annons
banner

På söndag är det dags för derby på Tele2 Arena. Hammarby står som bortalag mot Djurgården, vilket innebär att en del saker skiljer sig åt för den grönvita publiken jämfört med hemmamatcherna på arenan. Vi rekommenderar att ta sig till arenan genom kollektivtrafik – klockan 13.30 samt 14.00 avgår abonnerade tåg från Medborgarplatsen direkt till Skärmarbrink. Här finns samlad information, som vi ber dig som ska se matchen på plats att ta del av.

Plats: Tele2 Arena.
Bortasektionens placering: Den norra sidans övre och nedre läktare.
Entréer: Till övre etage – entré B och till nedre etage – entré Y. Båda dessa entréer finns på trafikplan, under den entrébricka som vanligen används. Ingång är endast möjlig därifrån. För Hammarby-publik på andra sektioner än dessa gäller den entré som står på biljetten.
Entréerna öppnar: Klockan 13.30.
Matchstart: 15.00

Vi rekommenderar att ha biljetten utskriven eller redo på mobilen då det är risk för långa köer vid entréerna.

Till arenan

Rekommenderad färdväg: med avgång klockan 13.30 samt 14.00 avgår abonnerade tåg från Medborgarplatsen direkt till Skärmarbrink. Vi rekommenderar att vara på plats vid plattformen senast fem minuter innan avfärd. Vi ber även om att respektera MTR:s personal och egendom samt din omgivning.


Samtliga Hammarbysupportrar hänvisas att gå till sina sektioner via Entrétorget och vidare ned på vägen (Arenaslingan) mellan Globen och Nynäsvägen. Karta finns nedan. För alla grönvita rekommenderas Skärmarbrinks t-banestation. Har du biljett på långsidan, finns en passage upp till entrébrickan från den rekommenderade färdvägen vid de nedre entréerna. Oavsett vart på arenan din biljett gäller går alltså all grönvit publik samma väg till arenan.

Parkering: Globengaraget eller bostadsområdena åt Skärmarbrink/Hammarbyhöjden. Parkeringsplatserna är dock få och vi rekommenderar kollektivtrafiken i första hand.


Service och säkerhet

Hammarby Fotboll välkomnar och tackar dig som kommer för att stötta laget på bortaplan. Vi vill be vår publik att respektera såväl varandra som spelet på planen.

Till följd av det förhöjda säkerhetsläget i Sverige vill vi ödmjukt påminna alla er som ska på söndagens match, om att väskor större än 40 x 40 x 20 centimeter inte får tas med in på arenan. Lämna helst väskor och ryggsäckar hemma för att minska tiden vid inpasseringskontrollen. Till bortamatcher tillhandahålls ingen effektförvaring.

Tänk på att komma till arenan i god tid. Kommer man mindre än en halvtimme innan avspark riskerar man att missa början på matchen. Inpasseringskontrollerna kommer att ta längre tid än vanligt. Vi rekommenderar att ha biljetten utskriven eller redo på mobilen då det är risk för långa köer vid entréerna. Ta hand om varandra och tryck inte på, då supportrar framför i kön kan komma i kläm.


Hammarby Fotboll arbetar med att minimera ett beteende som riskerar att påverka supportrar och arrangemang negativt, vilket framförallt gäller:
– inkastade föremål
– pyroteknik inklusive bangers
– bråk på och utanför arena

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.


Utrymningsvägar: Vi ber alla besökare att respektera att trapporna måste hållas fria, eftersom personal behöver kunna arbeta i händelse av olycksfall. Tryck inte på, många kommer att vilja komma fram samtidigt vid entréerna innan match. Köer bildas och vi ber dig därför om att komma i tid, ta det lugnt och att visa hänsyn och omtanke om såväl annan publik och personal.
Undvik att sätta upp klistermärken: Dessa tas bort efter varje match och kostnaden för borttagandet faktureras Hammarby Fotboll.
Personal: Tre SLO:er finns på plats som kan kontaktas bland annat för synpunkter och idéer under arrangemanget och framtida önskemål. Servicepersonal finns i form av entrévärdar, publikvärdar och ordningsvakter för service och trygghet. Har du som supporter frågor eller synpunkter/info är du välkommen att kontakta dessa.
Mat och dryck: Bakom den norra läktaren finns kiosker öppna med fullt utbud. Skillnaden jämfört med vanliga matcher är att starkölsförsäljning inte finns. Folköl serveras.
Souvenirförsäljning: Hammarby Fotboll har ingen souvenirförsäljning på plats.
Supportersamling: Hammarbysupportrar samlas framförallt på Medborgarplatsen med intilliggande krogar. Från tunnelbanestationen sker avfärd till matchen och rekommenderad destination är alltså station Skärmarbrink.

Tele2 Arena är en rökfri arena.

Efter matchen

Hammarbysupportrar tar med fördel samma väg efter matchen som före.

Hammarby Fotboll på plats: En SLO och två säkerhetsansvariga finns på plats för service till supportrar. Kontakt till säkerhet är evenemang@hammarbyfotboll.se.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr