23 november 2023

”Rafa” lämnar Bajen

Det står nu klart att damlagets assisterande tränare Rafael Roldán Bermúdez lämnar Hammarby, i samband med att hans kontrakt löper ut vid säsongsslutet, efter två säsonger på Kanalplan. Den 34-årige spanjoren kan blicka tillbaka på årets dubbel när tränarkarriären nu alltså går vidare annorstädes.

– Vi är glada över de här två åren som "Rafa" har varit hos oss. Han har varit med på den här resan och bidragit med kompetens och hårt jobb. Nu släpper vi "Rafa" vidare till nya äventyr och önskar honom lycka till. Hans ersättare kommer presenteras inom kort, säger sportchef Johan Lager.

Rafael kom till våra breddgrader 2012 genom ett Erasmus-program i norska Volda och anställdes 2017 som fystränare för herrlaget i tredjedivisionsklubben IL Hødd. Därifrån var steget inte alltför långt till Östersunds FK, just efter att Graham Potter lämnat Jämtland, där Roldán Bermúdez anställdes som allsvensk analytiker.

Inför säsongen 2022 blev nästa klubbadress Hammarby IF, då ”Rafa” anslöt som assisterande tränare med specialkompetens inom fys och analys. ”Jag kommer ge allt varje dag för att nå våra målsättningar kommande åren”, sade han då. Och det får man onekligen säga att Bajen gjorde. Nu väntar andra uppdrag.

– Jag vill börja med att tacka er med med nummer tolv på ryggen för två fantastiska år och det har varit en ära att dela samma emblem på bröstet. Jag kommer aldrig glömma stödet från alla bortamatcher, scenerna från premiärträningen 2022, att vinna cupen inför en fanatisk hemmapublik och inte minst den efterlängtade ligatiteln. SM-guldet kom till slut till Söder!


– Till alla spelare, ni är fan bäst! Ni fick mig att känna mig välkommen från dag ett och det har varit en ära att få jobba nära er och se det hårda arbete ni alla lägger ner. Slutligen vill jag såklart tacka alla ledare jag jobbat med. Vi har varit med om mycket under dessa två år och jag har lärt mig mycket från er alla.

Varmt tack för dina insatser för klubben och lycka till härnäst, "Rafa"!


Redaktionen


Foto: Peter Jonsson

Nyheter

Dam