9 november 2023

Samhällsmatchen och Södertörns Högskola inleder samarbete

För att möta de komplicerade och växande samhällsutmaningar som finns i Stockholm i dag behöver Samhällsmatchens verksamhet ständigt utvecklas och vidgas. Nu inleder initiativet ett formellt samarbete med Södertörns högskola där Samhällsmatchen blir en integrerad del av skolans socionomutbildning.

Under 2022 har Samhällsmatchen vid flertalet tillfällen fått möjlighet att föreläsa inför Södertörns Högskolas socionom- och polisstudenter. Syftet med föreläsningarna har varit att berätta om hur vi arbetar och vad man som aktör eller privatperson kan göra för att involvera sig i samhälls- och stadsutvecklingen på ett nytänkande och progressivt sätt. Samhällsmatchens arbete har använts som exempel på modernt socialt arbete och hur man effektivt kan skapa forum och plattformar där civilsamhället, näringslivet och offentlig sektor möts.

Nu tar Samhällsmatchen, Hammarby Fotboll och Södertörns Högskola detta till nästa steg och inleder ett fullskaligt samarbete där Samhällsmatchen blir en integrerad del av skolans socionomutbildning. Samhällsmatchen kommer initialt att, vid återkommande tillfällen, föreläsa för eleverna på skolan.

Samhällsmatchen har varit ett mycket uppskattat inslag hos studenterna som både levandegör undervisningen och frågor om socialt och polisiärt arbete. Jag ser ett långt och givande samarbete framför mig där Södertörns högskola utgör ena halvan och Samhällsmatchen andra halvan där vi tillsammans bildar en dynamisk kraft när det gäller hållbarhetsfrågor och att verka för mer jämlika livsvillkor bland barn och unga i södra Stockholm.

– Samhällsmatchen har varit ett mycket uppskattat inslag hos studenterna som både levandegör undervisningen och frågor om socialt och polisiärt arbete. Jag ser ett långt och givande samarbete framför mig där Södertörns högskola utgör ena halvan och Samhällsmatchen andra halvan där vi tillsammans bildar en dynamisk kraft när det gäller hållbarhetsfrågor och att verka för mer jämlika livsvillkor bland barn och unga i södra Stockholm, säger Jonas Lindström, lektor i socialt arbete, om samarbetet.

– Samarbetet gör att vi når en ny målgrupp och kan påverka fler. Jag ser även detta som ett kvitto på att det vi gör har substans och är på riktigt. Akademin krokar inte arm med vem som helst och det gör oss väldigt stolta att få samarbeta med en så nytänkande och modern högskola, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig på Hammarby Fotboll.

Samhällsmatchen är samlingsnamnet på Hammarby Fotbolls engagemang i samhället. Initiativ som bedrivs inom ramen för klubbens samhällsarbete är exempelvis våra Karriärdagar, spontanfotbollsverksamhet, vår skolturnering Klasskampen samt vårt omfattande Inkluderingsprogram som finansieras av Länsstyrelsen Stockholm. Läs mer på samhallsmatchen.se

Nyheter