24 februari 2024

Samhällsmatchens sportchefer - Wilma, Bouba och Zaki

Hösten 2022 inledde Samhällsmatchen och Hammarby Fotboll ett större samarbete med Stockholm Stad. Syftet var att ge flera unga vuxna chansen till en meningsfull sysselsättning och arbete. Här berättar tre av dem - Wilma, Bouba och Zaki - om projektet och hur de upplevde det.

Sportcheferna arbetar med oss i 8 månader med start i september varje år fram till sista april året därefter. Sportcheferna kommer från olika områden i Söderort och Bajenland. Dessa är Skärholmen, Älvsjö/Hägersten, Farsta, Enskede, Årsta & Vantör samt Skarpnäck. De fungerar som våra förlängda armar. Med dem ämnar vi göra mer för invånarna i Söderort. Vi vill, på ett trovärdigt och legitimt sätt, arbeta med våra egna unga för att stärka vårt historiska och geografiska upptagningsområde.

Under sin tid hos oss arbetar sportcheferna/sportvärdarna bland annat med att driva och utveckla vår spontanfotboll, våra arbetsmässor och våra partnersamarbeten.

Samhällsmatchens ambition är att vara en närvarande samhällsaktör. En aktör som är till folket av folket. Att kunna vara en plattform där vi ger unga människor möjligheten att komma till tals och på så sätt utvecklas. Inte bara för sin egen skull utan även för vårt fortsatta arbete i Söderort.

Samarbetet med Stockholm Stad och sportcheferna (nuförtiden heter konceptet sportvärdar) fortsätter och i nuläget har vi den andra kullen som arbetar med oss fram till och med sista april.

I samband med att första kullen sportchefer var inne hos oss (hösten 2022 till våren 2023) fick vi möjligheten att följa tre stycken av dessa lite närmre under deras åtta månader. Dessa var Bouba, Wilma och Zaki. I spelaren ovan berättar de deras historia om sin tid hos oss.

Nyheter

Hammarby