1 november 2023

Samhällsmatchen och BST fördjupar sitt samarbete

Annons
banner
Annons
banner

Samhällsmatchen och BST (Berges Schakt och Transport) har i många år haft ett givande samarbete. BST var en av de första företagen som valde att engagera sig i Hammarbys arbete ute i samhället och har sedan starten 2018 varit en viktig samarbetspartner för oss. Som ett resultat av vårt goda arbete väljer man nu att fördjupa sitt partnerskap med oss.

Under 2023-2024 väljer BST att engagera sig i ett skolprojekt inom Samhällsmatchen som man vill driva i Söderort tillsammans med Samhällsmatchen och den förre Bajenprofilen Andreas Haddad. Andreas arbetar idag i Södertälje som ungdomscoach/arbetsledare. Vid sidan av sitt arbete föreläser han även för målgruppen ungdomar om kriminalitet, det brottförebyggande arbetet och betydelsen av ett sammanhang. Utgångspunkten i hans föreläsning är hans självbiografi, helvetet tur och retur, som belyste hans eget liv och utmaningar i livet.

– Med allt som händer och sker just nu i Sverige och inte minst i Södertälje, på hemmaplan, så kändes det extra angeläget att kunna hitta något sätt att bidra lite extra. När jag fick sitta ner med Andreas och höra hans historia kände omgående att här finns det något man skulle kunna göra tillsammans med Samhällsmatchen. Att bygga något hållbart och på riktigt tillsammans, säger Jonathan Berge, ekonomiansvarig BST.

– Samhällsmatchen och vårt arbete är ett arbete som sker i långsamma processer. Det innebär att de samarbetsaktörer vi har måste vara sådana som kan arbeta långsiktigt och tålmodigt. BST har varit våra vänner sedan 2018 och att de nu väljer att fördjupa sitt partnerskap ser vi som något positivt och något vi är stolta över att vara en del av, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig på Hammarby Fotboll.

Syftet med samarbetet mellan Samhällsmatchen, BST och Andreas är att besöka skolor och just belysa dessa delar. Att, genom Andreas föreläsningar och erfarenheter, åskådliggöra de utmaningarna han själv stötte på i sitt liv samt även prata om de delar som Andreas dagligen ser i sitt arbete ute på fält.

– Min historia har visats sig vara andras verklighet! Behovet kring liknande insatser är enormt och då kunna få förutsättningar att nå ut till ännu fler barn genom detta samarbete med Samhällsmatchen och BST är unikt och oerhört intressant, säger Andreas Haddad.

Ambitionen är att under våren starta upp detta och besöka minst åtta skolor under året. Kontinuitet och återkommande besök är en viktig framgångsfaktor i arbetet kring dessa frågor.

Om BST Berges Schakt och Transport AB

BST är ett schakt- och anläggningsföretag som är verksamt i Mälardalen och Stockholmsområdet. BST har specialiserat sig inom marksaneringar och besitter i dag en stor erfarenhet och brett kontaktnät inom området. Bland uppdragen finns såväl större som mindre entreprenader och kundbasen är såväl de stora byggföretagen som de lite mindre.

HTV

Herr