25 april 2024

Sebastian Larsson ny fystränare för damerna

Det var under våren 2022 som Jesús Mateo Cortés tog klivet från spanska Sevilla FC till Södermalm. Då nya utmaningar nu väntar för spanjoren står det klart att pojkakademins Sebastian Larsson kliver in som ny fystränare för regerande mästarna.

33-årige Sebastian har jobbat i Bajen sedan 2020 och kommer senast från rollen som fysansvarig för pojkakademins äldre block (P17/P19).

Sportchef Johan Lager om rekryteringen:

– I och med att Jesús skulle sluta påbörjade vi en rekryteringsprocess både internt och externt. Vi landade slutligen i en internrekrytering i form av "Sebbe". Han kan klubben mycket väl och har även jobbat en del med Jesús under de här åren, vilket gör att han omgående kan kliva in i rollen på ett väldigt bra sätt. "Sebbe" har gjort ett grymt jobb på pojksidan och vi är övertygade om att det kommer fortsätta även här.

– Jesús firade precis två år i klubben häromdagen, och det är två fina år både han och vi kan se tillbaka på. Han har i högsta grad varit en bidragande faktor till våra framgångar och vi önskar honom stort lycka till med vad som väntar härnäst, säger sportchef Johan Lager.

Hemmaderbyt mot Djurgården nästa helg blir Jesús sista match i klubben. Hammarby Fotboll riktar ett varmt tack för gärningen i klubben och lycka till framöver!

Foto: hammarbyfotboll.se & Henric Wauge

Nyheter

Dam