2 december 2023

P19 missar final trots stark upphämtning i Marbella

Hoppet om final i Skandinaviska Mästerskapen levde in i det sista för Hammarbys P19-lag. I den sista gruppspelsmatchen hämtade man upp 0-2 i paus till 2-2 i slutminuterna tack vare tvåmålskytten William Loqvist.

– Väldigt surt men jag är väldigt stolt över hur detta unga lag reser sig mentalt och står för en fantastisk andra halvlek, säger huvudtränare Amin Faily.

Efter en seger och en förlust ställdes Hammarby mot danska Silkeborg i den tredje och sista gruppspelsmatchen av Skandinaviska Mästerskapen i spanska Marbella.

Rivstart av danskarna

Eftersom de svenska P19-mästarna IFK Norrköping något oväntat förlorade sin lördagsmatch mot Strømsgodset var Bajens match en ren gruppfinal.

– Det påverkade oss i första halvlek och vi känns lite tagna av stundens allvar, säger Amin Faily.

Första halvlek var helt rödvit. Danskarna ledde med 2-0 i paus efter ett hörnmål och ett dunderavslut i krysset. Där och då hade de en fot i måndagens final dit båda gruppettorna skulle direktkvalificera sig.

Bajen bäst i andra halvlek

– Halvtidssnacket handlade om att vi skulle göra en bra prestation och att mentalt tro på det. Vi ville gå ut och bli lite rakare i speluppbyggnaden.

Till andra halvlek kom Bajen ut med ny energi. Löpviljan och den höga pressen gav resultat. Inbytte Adam Akimey kunde sno åt sig bollen och servera William Loqvist som reducerade för Bajen från nära håll tidigt i den andra halvleken.

Efterföljande kvitteringsjakt fick ett förlösande slut när ett långt Hammarbyinlägg från Oscar Steinke Bråndby nådde fram till Loqvist som med sitt andra mål i matchen kvitterade i den 85:e minuten. Ett mål till hade betytt att Hammarby tagit sig till final.

2-2 innebar dock att Silkeborg fortfarande hade gruppsegern i sin ägo och trots fortsatt Hammarbyforcering i slutminuterna blev det också slutresultatet.

Därmed missar Bajen chans på final och får i stället sikta in sig på en placeringsmatch på måndag.