27 maj 2024

Storsegrar mot PIF i går – tränarna summerar

På söndagseftermiddagen ställdes såväl F19 som HTFF mot Piteå IF. Tjejerna vann med 5-0 på LF Arena medan Ettan Norra-mötet på Kanalplan slutade med tigerrandig 5-1-vinst. Här summerar tränarna matcherna.

F19-tränare Pierre Fondin om segern i Norrbotten (och förlusten mot AIK):


– Första halvlek svänger en hel del fram och tillbaka ,där vi skapar lite chanser och Piteå får ställa om på oss och skapa några halvlägen, som vi dock kan avstyra. Vi går till halvtidsvila med en 1-0-ledning, utan att vara så nöjda med insatsen. I andra halvlek har vi betydligt bättre kontroll. Vi kan under långa perioder spela mot Piteås mål och genom det också få utdelning flera gånger om. En match som till slut vinns komfortabelt.

– Mötet med AIK i veckan var en match i högt tempo där vi i första halvlek hade en hel del problem att lösa AIK:s höga press och de leder rättvist med 0-1 i paus. I andra gör vi om lite, får lite bättre kontroll och kan spela något högre upp i banan. Tyvärr var AIK skickliga på att förvalta en miss och ökade sin ledning. Vi tryckte på för en reducering som uteblir och AIK vann rättvist sett till hela matchen.

Fredrik Samuelsson om femettan på Hammarby IP:

– Vi startade matchen på ett bra sätt och tog direkt tag i taktpinnen. Vi dominerade bollinnehavet och tillät inte Piteå att äga boll mer än under korta sekvenser. Efter 20 minuter hade vi både gjort två mål och faktiskt haft bud på fler. Därefter jämnade spelet ut sig en aning. Piteå blev skickligare i sin speluppbyggnad och tilläts äga lite mer boll under en period. Deras reducering tillkom efter ett svagt kollektivt försvarsspel från vår sida och var också deras första avslut på mål.

– Starten av andra halvlek påminde om den första. Vi hade mycket boll, men Piteå försvarade sig bättre och vi skapade inte mycket målchanser, förutom ett friläge som vi brände. I mitten av andra halvlek, när matchen stod lite och vägde, så fick Piteå en utvisning och därefter hade vi ett markant spelmässigt övertag mot en allt tröttare motståndare. Vi gjorde tre mål sista kvarten och kunde med bättre utdelning gjort fler.

– Sammanfattningsvis en helt okej insats där våra första 25 minuter var bra. Dock finns det stora möjligheter till förbättring på flera områden, både individuellt och kollektivt.

Arkivfoto: Anders Ögren

Nyheter

Hammarby TFF

F19