25 januari 2024

Ta del av vår sportsliga strategi – del 2: träningsmiljö

Under de senaste månaderna har vi reviderat och förfinat vår sportsliga strategi. I en serie artiklar och intervjuer vill vi nu dela med oss av vad vi tror är några av nycklarna till långsiktiga framgångar för Hammarby Fotboll.

I den här delen går vi igenom hur vår träningsmiljö ska se ut. Vår tekniske direktör Adrian von Heijne berättar mer i klippet.

Längre ner följer ett utdrag ur den sportsliga strategin.

Fotbollsverksamhetens viktigaste beståndsdel är den träningsmiljö som finns i vardagen. Varje dag är viktig i strävan efter att nå vår maximala potential.

Träningsmiljön i Hammarby Fotboll får inte över tid bli kortsiktig, och huvudfokus är långsiktig utveckling och inte maximala förberedelser för en specifik match.

Tät kontakt med skickliga ledare

Utvecklingsmiljön för spelarna präglas av skickliga ledare som strävar efter att vara sitt bästa jag. Ledarnas viktigaste uppgift är att inom föreningens spelstil utveckla laget och spelarna. När laget utvecklas ökar våra möjligheter att prestera. Varje spelares utveckling är central. Föreningen, både tränare och andra ledare, ska ha tät kontakt med spelaren för att säkerställa att kursen är den riktiga.

Individuella utvecklingsplaner

Tränarstaben ansvarar för att hålla med en individuell utvecklingsplan för spelarna, men framför allt för att skapa former för spelaren att ta eget ansvar för sin utveckling. I vardagen ska det finnas både strukturerade och ostrukturerade möjligheter för spelaren att arbeta med det den enskilde behöver för att nå sin potential.

Inte enbart tränarstaben, utan hela den sportsliga staben ska ha ett utvecklingsfokus i förhållande till individen. Det handlar om allt ifrån ansvarstagande utanför planen, ledaruppgifter, fysisk förberedelse och träning – syftet är att spelaren ska ta kliv och nå högre än sin nuvarande kapacitet inom alla områden som hör till yrket fotbollsspelare.

Förberedelse för nästa nivå

Extra fokus från vår fysiska stab ska vara på att förbereda spelarna för de krav som kommer att ställas på dem i framtidens fotboll. Vi ska förbereda spelarna för spel på nästa nivå, och deras fysiska kapacitet kommer vara helt avgörande för att klara av de krav som kommer ställas på spelarna när Hammarby spelar i Europa och har fler matcher varje vecka, men också om våra spelare ska ta ytterligare kliv i sin karriär, spel i landslag eller andra lag i Europa.

Läs del 1 om vår spelstil här.

Nyheter

Hammarby