31 januari 2024

Tesfaldet Tekie återvänder till Hammarby

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby är överens med cypriotiska Apollon Limassol om att avbryta utlåningen av Tesfaldet Tekie. Det betyder att mittfältaren återvänder till Bajen redan nu istället för i sommar.

Under förra årets läger i Marbella presenterades Tesfaldet Tekie som Hammarbyspelare. På sensommaren samma säsong gick han dock på ett ettårigt lån till Apollon, men när det för några dagar sedan blev klart att Loret Sadiku lämnar tog Hammarbys sportsliga ledning beslutet att ta hem mittfältaren i förtid.

– Det känns oerhört bra att få tillbaka ”Tess” till Hammarby redan nu. Vi vet att Tesfaldet är en kvalitetsspelare som besitter väldigt fina egenskaper och som kommer passa mycket bra in i vårt spelsätt, säger sportchef Mikael Hjelmberg och fortsätter:

– Förutsättningarna hos oss är såklart annorlunda nu jämfört med när ”Tess” lämnade. Apollon missar dessutom slutspelet på Cypern så både vi och Apollon har i samråd med Tess kommit fram till att detta är den bästa lösningen för alla parter.

Tesfaldet Tekie, som spelat 13 tävlingsmatcher och stått för en assist i Apollon, ansluter till Hammarbytruppen på torsdagskvällen. Precis som förra året till lägret i Marbella.

Välkommen tillbaka ”Tess”!

Nyheter

Herr