28 april 2024

Tränarna om lördagens matcher på Kanalplan

P19-laget föll tidigt på lördagen med 1-2 mot Halmstad. I nästa match på Kanalplan blev det däremot tre poäng, då HTFF slog jumbon Friska Viljor med 3-0. Här berättar tränarna om respektive match.

Daniel Erlandsson om 1-2 mot HBK:


- Inledningen präglas av många tekniska misstag i vårt passningsspel. Halmstad får bra utdelning på sin press och vi har svårt att etablera anfallsspel på deras planhalva. HBK gör 0-1 sju minuter in, efter ett inspel från vår vänstersida där vi inte är på plats i straffområdet för att få bort bollen. Halmstad är överlag bättre än oss i alla delar som är viktiga i fotboll. 0-2 kommer på tilläggstid innan paus.

- I andra halvlek kommer vi ut bra och är redo att tävla på riktigt. Vi är snabbare och mer framåtriktade i vårt anfallsspel och intensiteten i vårt försvarsspel är bättre, vilket leder till mer tryck från vår sida. Vi skapar flertalet målchanser, men det dröjer tills kvarten återstår innan Dennis Asprilla reducerar. Vi försöker att skapa tryck, men lyckas inte göra fler mål.

- Sammantaget presterade vi en första halvlek som inte är godkänd på något sätt och en andra halvlek som ser ut mer som vi vill när vi spelar fotboll. Vi får träna mer och bli bättre. Redan på onsdag ställs vi mot Djurgården och då behöver vi vara med från start.

Fredrik Samuelsson om 3-0 mot Friska Viljor:

- Vi började matchen på ett bra sätt och dominerade bollinnehavet med eftertryck direkt ifrån start. Motståndarna valde att spela ett lågt försvarsspel och prioriterade att stänga ytor centralt i planen. Vi skapade tre, fyra bra lägen första halvtimmen men lyckades tyvärr inte sätta dit bollen. Sista kvarten av första halvlek var lite sämre från våran sida. Under den perioden tappade vi tålamodet i vårt offensiva spel och bjöd in motståndarna i matchen med en del onödiga bolltapp. Detta resulterade i ett friläge för Friska Viljor som vi lyckades avvärja, deras enda avslut mot mål under matchen.

- Andra halvlek var som helhet lite bättre för vår del. Vi behöll tålamodet med bollen och var noggranna och fokuserade i vår återerövring, vilket ledde till få kontringar emot oss. Motståndarnas kraft började också tryta och ju längre matchen led, desto lättare hade vi att skapa målchanser mot ett tröttkört Friska Viljor.

- Som helhet en insats i rätt riktning. Nu behöver vi se till att få till en bra träningsvecka inför den tuffa bortamatchen mot AFC Eskilstuna på fredag.

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

Hammarby TFF

P19