17 juni 2024

Tränarna summerar helgmatcherna för HTFF och P19

16.00 på gårdagseftermiddagen sparkades såväl HTFF-hemmamötet med Vasalund som P19-bortamatchen mot Stocksund igång. HTFF spelade 1-1 på Kanalplan, medan P19 studsade tillbaka från en 1-2-veckotorsk i Sundsvall och vann med samma siffror på Enebybergs IP efter sent avgörande. Här berättar huvudtränarna om respektive match.

Fredrik Samuelsson om HTFF:s 1-1 mot Vasalund:


– Precis som många gånger tidigare var vår matchinledning bra. Vi vann bollen högt i försvarsspelet och anfallsspelet präglades av ett vägvinnande passningsspel, som generade flertalet målchanser. Ledningsmålet kändes logiskt sett till matchbilden. Dock varade glädjen inte länge. Strax efteråt agerade vi tamt efter ett bolltapp och Vasalund kunde kvittera, efter en kontring som vi borde ha stoppat långt innan det blev en farlighet.

– Andra halvlek var sämre ifrån vår sida. Vi blev stundtals långa och utspridda i försvarsspelet, vilket fick följden att vi sällan fick några höga bollvinster. Vårat anfallsspel var okej i perioder, men vi var inte tillräckligt bra när vi närmade oss Vasalunds straffområde och alltför sällan avslutade vi anfallen. Detta resulterade i att vi fick kontringar emot oss vilket i sin tur tvingade oss till långa hemlöp defensivt. Sista 20 minuterna kändes vi en aning trötta och ju längre matchen led, desto mer struktur tappade vi, både offensivt och defensivt.

– Vi tar med oss första delen av matchen, där vi agerade koncentrerat och resolut i försvarsspelet samt spelade ett vägvinnande anfallspel. Utöver detta behöver vi lära av våra misstag, träna bra och förbereda oss för en ny match redan på torsdag.

Daniel Erlandsson om P19:s 2-1 mot Stocksund:

– Vi startar matchen bra och skapar tidigt målchanser, efter både bollvinster och etablerat anfallsspel. Efter fem min gör Wilson Lindberg 0-1 på ett avslut i straffområdet. Vi har sedan en period på 15-20 minuter som är bra, men vi missar flertalet lägen att göra ytterligare mål.

– I andra halvlek fortsätter vi att skapa målchanser, men i takt med att vi inte gör mål blir vi lite stressade och anfallen blir kortare och kortare. Stocksund kvitterar med drygt halva halvleken kvar, sedan vi tappat boll efter ett inkast. Matchen svänger nu lite mer, men vi har återigen målchanser med avslut hyfsat fritt i deras straffområde, men utan att få dit bollen. Stocksund har också två bra målchanser som Lukas Pihlblad avvärjer fint i målet. I 89:e minuten sätter Wilson en frispark direkt i mål och vi kan hålla undan och vinna.

– En match där vi är klart ineffektiva framför mål vilket i andra halvlek leder till att vi stressar upp oss med boll och vi får en lite rörig matchbild. Nu får vi ladda om snabbt inför en tuff sista "vårmatch".

Båda lagen lirar alltså igen redan på torsdagen – då är det HTFF:s tur att ta sig an IFK Stocksund på bortaplan, med avspark 20.00 på Danderyds Gymnasiums IP. Dessförinnan, klockan 14.00, ställs P19-laget mot serieledande BK Häcken på Gothia Park i sista matchen innan uppehållet.

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

Hammarby TFF

P19