7 maj 2024

Tränarna summerar U-matcherna

Hammarbys P19-lag har matchat tätt de senaste dagarna – då det blev uddamålsförluster mot Djurgården och Malmö FF. Vinst blev det däremot för HTFF, som bortabesegrade AFC i Eskilstuna. Här berättar huvudtränarna om respektive match.

Daniel Erlandsson om 2-3-förlusten borta mot DIF:


– Matchen startar i ett ganska högt tempo då båda lagen vill pressa högt. När vi spelar ner DIF till lågt försvarsspel får vi bra möjligheter till inspel, men vi skapar inget märkvärdigt av det i första halvlek. Med sju-åtta minuter kvar av halvleken gör Djurgården 1-0 efter att vi förlorar ett par dueller när vi försvarar högt och inte lyckats följa spelare i djupled som gör mål.

– Kvarten in i andra gör DIF också 2-0 på en omställning från en hörna. Vi flyttar därefter upp fler spelare och Wilson Lindberg gör två snabba mål med kvarten kvar, avslut i box och frispark direkt i mål. Kort därefter missar vi i en överflytt i backlinjen och DIF kan spela in bollen på ett hav av yta och göra 3-2. Vi får en chans till kvittering men deras målvakt räddar friläget.

Om 1-2 mot MFF:

– Vi startar matchen bra och få direkt ett spelövertag runt mittplan. Passningsspelet är ordnat och återerövringen intensiv. Vi skapar dock inte mer än ett par inspel där åtminstone ett bör kunna resulterat i mer. Dennis Asprilla gör 1-0 halvvägs mot paus efter ett snabbt anfall där han avslutar fri mot målvakten. Sex minuter senare får MFF en hörna som de nickar direkt i mål. Tufft, för det är Malmös första eller andra tillfälle i vårt straffområde. Matchen blir jämnare utan större målchanser fram till minut 40 då vi sätter igång en snabb frispark utan att vara riktigt på plats och tappar boll, vilket leder till 1-2. Vi får en chans i slutet av första halvlek att kvittera efter en frispark, men avslutet går över.

– I andra halvlek har vi ännu mer boll och försöker komma runt motståndarnas fembackslinje genom att spela oss in i straffområdet för avslut, eller försöka vända spelet så de öppnar sig mer. Vi skapar emellanåt tryck men det är för lite mot vad vi önskar. Oliver Corlin får en sista chans på ett inlägg i slutet men nicken landar precis utanför stolpen. Jag tycker att prestationen är ganska bra under delar av matchen, men i de avgörande lägen är vi just nu inte tillräckligt bra för att ta poäng. Vi behöver börja prestera under 90 minuter; just nu gör vi inte det. Nu väntar Norrköping borta på lördag innan vi går på ett två veckors matchuppehåll.

Fredrik Samuelsson om 1-0-segern i Eskilstuna:

– Vår första halvlek var direkt svag. I försvarsspelet hade vi problem både i den höga pressen och när vi skulle försvara oss lägre. AFC kunde med bättre utdelning gjort både ett och två mål. Anfallsspelet präglades av tekniska misstag, vilket gjorde att vi sällan kunde etablera spel på offensiv planhalva. Utöver detta så fungerade inte våran återerövring särskilt bra den heller och AFC kunde kontra farligt emot oss ett flertal gånger.

– Andra halvlek var inte bra, men bättre från vår sida. Försvarsspelet blev successivt mer stabilt och i anfallsspelet lyckades vi behålla bollen under längre perioder. Sista 25 min var våran bästa period där vi vann tillbaks bollen högt flera gånger och inte lät AFC etablera något nämnvärt tryck emot oss. Redan på onsdag har vi match igen och då behöver vi en bättre prestation för att vinna. Vi kan begära mer av oss själva än det vi visade upp senast.

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

P19

Hammarby TFF