9 mars 2024

Uddamålsförlust i träningsmatchen mot Häcken

Annons
Annons

Hammarby förlorade lördagens bortamatch, träningsmötet med BK Häcken. 2-0 efter första 45 blev till slut 2-1 efter att Shaquille Pinas nickat in på hörna.

Den snabbt sammansatta träningsmatchen efter cuputtåget i början av veckan innebar att Bajentruppen fick ta sig till Göteborg för möte med BK Häcken. Flera spelare blev dock kvar i stan eftersom ett förkylningsvirus gått i truppen, och ett par spelare blev beordrade att fokusera på återhämtning istället för spelförberedelser efter en tung period tränings- och matchmässigt.

Det gav framför allt en från start ny anfallsammansättning bestående av Montader Madjed, Abdelrahman Boudah och Deniz Gül, medan mittfält och backlinje haft fler minuter i skarpt läge att spela ihop sig.

Hammarby inledde piggt och aggressivt mot ett hemmalag som, medvetet eller ej, hamnade överraskande långt ner i planen. Medvetet kanske man ändå får anta efter att Häcken första gången man slapp ur Hammarbys grepp gjorde mål.

En tidig boll bakom Hammarbys backlinje nådde högeryttern Amor Layouni som slog ett inspel som Srdan Hrstic kunde stöta in i mål.

Något av en kalldusch för de grönvita så klart, men bollinnehavet och ambitionen att vinna boll högt upp i banan gjorde man inte avkall på. Emellanåt fick Bajen bra utdelning för sin höga press i form av bollvinst, desto svårare var det att omsätta det i högkaratiga målchanser.

Ett långskott från Nahir Besara och ett avslut från högra delen av straffområdet av Montader Madjed var de skarpaste lägena - innan Häcken återigen gjorde mål på en snabb kontring.

Denna gången var det Julius Lindberg som väl enkelt kunde vika in centralt från högerkanten och prickskjuta in 2-0.

En dryg kvart hade då spelats, och kort därpå fick Lindberg på nytt ett jätteläge helt ren med Davor Blazevic - som stod för en fin räddning - och inte långt därefter hade Hrstic rundat Davor och rullat bollen mot tom kasse. Shaquille Pinas hann få undan bollen innan den, enligt domarens bedömning, nått helt över mållinjen. Särskilt stabilt bakåt var det alltså inte.

Framåt då? En nick från nära håll av August Mikkelsen var Bajens bästa chans i första halvlek efter dryga 30 minuter.

Efter en välbehövlig pausvila kom ett Hammarby med bättre kontroll ut på planen. Matchbilden förblev ungefär den samma, med ett Hammarby som hade det mesta bollen och ett hemmalag som fiskade efter kontringar. Chansmässigt bjöds det dock på än mindre än i första halvlek.

Nahir testade distansskott och sköt en frispark rakt mot mål ur snäv vinkel. Bra försök, men inget som överlistade målvakten.

Det gjorde däremot Shaquille Pinas, med god hjälp av Nahir. Mittbacken hittade en överraskande ledig yta vid bortre stolpen dit Nahirs hörna i den 64:e minuten med god precision letade sig. Shaquille hade bara att sätta pannan till för att få bollen i öppet mål tillika en moralstärkande reducering.

Som nämnt hände det annars inte särskilt mycket i straffområdena, men när nyförvärvet Bazoumana Touré byttes in fick ändå Hammarby stundvis bättre stringens i anfallsspelet. Ivorianen kom flera gånger loss på sin vänsterkant och slog inspel och inlägg, och skapade problem för Häckens backlinje.

2-1 blev ändå slutresultatet i hemmalagets favör, och nu väntar en ny vecka att slipa på spelet inför årets serie.