25 april 2024

Ungt HIF föll tungt i Halland

Annons
Annons

Hammarby kammade noll i kvällens bortamöte med HBK. Här är 1-2-förlusten summerad i minuter och bilder.

0’ Efter bra insatser i ”U21-matchen” mot Sirius fick Montader Madjed, Markus Karlsson och Deniz Gül ta plats i kvällens allsvenska startelva, Marc Llinares ett längre första inhopp för serieåret och och Bouzomana Toure en debut-halvtimme.

10’ Det blev en motig afton i Halland, där HBK satte in en frenetisk press som vållade Hammarby vissa besvär, särskilt i matchinledningen där Oliver Dovin fick svara för de första räddningarna.

25’ Bajens första läge låg Nahir Besara bakom. Fredrik Hammar vann en boll på mittplan som kaptenen så småningom smart stack in till vänster i boxen, dit Oscar Johansson löpt. Tim Rönning kunde dock rädda näravslutet. Nästa möjlighet, fyra minuter därefter, låg Madjed bakom på egen hand. Efter att ha fintat och vikt in från sin högerkant kom ett bra, lågt skott mot bortre stolproten som målvakten dock motade.

36’ I en hafsig halvlek fick Hammarby allt bättre kontroll. Hammar fick med tio minuter till vilan på en fin halvdistansträff som tvingade Rönning att sträcka ut och tippa.

45’ Ändå gick HIF till paus i underläge. Det blev för smånätt vid grönvitt bollinnehav i mittcirkeln och då Halmstad vunnit bollen gick det undan. Jonathan Svedberg slog en djupledsboll där Naeem Mohammed löpte ifrån Pavle Vagić innan han sköt 1-0, otagbart för Dovin.

54’ Uppförsbacken mot hemmalagets 5-4-1-uppställning var brant nog. Då kom också 2-0 tidigt i andra halvlek. Och olyckan kom inte ensam. Halvannan minut efter Svedbergs mål skulle Vagić hålla undan Mohammed i en mot en-duell, där mittbacken gjorde sig illa i axeln och tvingades till byte. Llinares tog hand om vänsterbackspositionen och Pinas ett kliv in i planen bredvid Edvin Kurtulus.

66’ Än värre blev läget med knappa halvtimmen kvar. Hammarby hade spelat flera minuter decimerat innan Marc var redo att kliva in och här fick man återigen klara sig med tio man en stund, särskilt medräknat de minuter då Jusef Erabi förgäves testade att spela vidare. Skadad blev han i en luftduell med Rönning, och sex minuter därpå kom dubbelbytet där även Johansson lämnade – in kom Toure och Tesfaldet Tekie, två spelare som skulle göra avtryck, även om det inte räckte.

90’ Bajen hade svårt att få fram lägen mot ett välorganiserat och kompakt blåsvart hemmalag. Edvins nick i 86:e, sedan inbytte Hampus Skoglund ordnat högerhörna, var ett undantag men avslutet hamnade utanför. Rätt hittade däremot Tesfaldet, i sista ordinarie minuten. Toure hämtade upp en boll högt uppe i sin vänsterkorridor och Llinares slog ett inlägg som Joseph Baffo bröt, men inte bättre än att Tekie kunde raka dit 2-1 från nära håll.

90+4’ Det som hotade under de sju tilläggsminuterna kom också från vänstersidan, där Bazoumana fick allt bättre fason på sina inlägg, men tiden var för knapp och Bajen fick resa hem utan poäng.