17 maj 2024

Välkommen Abbe – ny matchdags-SLO i Hammarby

Annons
banner
Annons
banner

Alberto Pelizzoli Chune är Hammarbys nya matchdags-SLO. Han kommer att finnas nere på innerplanen redan under derbyt på söndag. Varmt välkommen ”Abbe”!

– Vi har pratat om det ett tag nu, så det är skönt att det klart. Det ska bli väldigt roligt, säger Abbe.

Abbe är ett välkänt ansikte för många Hammarbyare och har förutom en bakgrund som spelare i föreningen de senaste åren synts som capo/klackledare på matcherna. Nu kliver han ner på innerplanen och får en viktig roll i kontakten och dialogen mellan klubben och supportrarna.

– Jag har gått aktivt på Bajens matcher i femton år. Först stod jag på östra läktaren i unga år, när jag sedan var 12-13 gick jag över till norra läktaren och stod där. Sen har jag även varit med i Hammarby Ultras i nästan 15 års tid. För att ha en roll som denna är det av stor vikt att känna folk på läktaren och kunna nå fram till dem.

I höstas påbörjade han UEFA:s SLO-utbildning och redan till helgens derby kliver han in och börjar jobba.

– Det kommer att vara en stor omställning men jag tror att det kommer att vara väldigt kul. Det är lika bra att slängas in i hetluften direkt. Det ser jag bara som något positivt.

Abbe, vad ser du mest fram emot med det nya jobbet?

– Att få umgås med alla Hammarbyare som jag har gjort de senaste åren. Att få ha det som ett jobb ser jag som en ynnest.

Abbe kommer att jobba under matchdagar och synas nere på innerplanen tillsammans med Jonas Myrstedt som är huvudansvarig SLO och Sofia Malm som jobbar som matchdags-SLO sedan tidigare. Oscar Hultberg som har jobbat under matcherna ska flytta utomlands och lämnar sin nuvarande roll som matchdags-SLO.

– Det har varit viktigt för oss att det alltid har gått att snacka med Abbe i vilken situation som helst. Vi har haft en dialog under lång tid och är väldigt glada att han nu blir en del av vår organisation, säger Jonas Myrstedt.

– Samtidigt vill vi rikta ett stort tack till Oscar. Han har varit ovärderlig i vårt arbete de senaste sex åren och vi önskar honom stort lycka till i framtiden, forsätter han.

Nyheter

Herr