14 maj 2024

Varierande ungdomsskörd – tränarna summerar

Hammarby TFF bortabesegrade på onsdagskvällen Täby med klara 4-0, innan man på söndagen föll med 1-2 mot serieledande Umeå FC. P19-laget gjorde i likhet med A-lagen sitt under ”Peking-veckan” med en viktig 3-0-bortaseger, medan det blev klar förlust i Bollstanäs för F19. Här summerar tränarna de senaste matcherna för våra talanger.

Fredrik Samuelsson om 4-0 i Täby och 1-2 mot Umeå FC:

– I matchen mot Täby svarade vi för en relativt stabil insats rakt igenom. Matchinledningen var jämn, men efter vårt första mål tycker jag att vi succesivt tog över initiativet. Täby hade en bra period ungefär halvtimmen in där vi fick freda vårt mål, vilket vi gjorde på ett bra sätt. I början av andra satte vi tvåan, ett psykologiskt viktigt mål som gjorde att vi kunde spela allt mer avslappnat. Som helhet en solid prestation, där vårt höga försvarsspel var en nyckelfaktor till vinsten. Vi tillät inte motståndarna att odla sitt passningsspel, utan lyckades hålla uppe pressen på bollhållaren hyfsat väl matchen igenom.

– Söndagens match startade vi på ett bra sätt. Vi var tydligt dominanta första halvtimmen, med ett bra presspel och en kontrollerad speluppyggnad, och när vi tog ledningen efter en fin kontring kändes det där och då som att vi hade kontroll. Vi tappade dock initiativet efterhand och tillät UFC att kvittera, efter svagt försvarsagerande. Andra halvlek startade vi helt okej och det kändes som att vårt höga tempo skulle få gästerna att tröttna efterhand. Tyvärr tappade vi boll i vår speluppbyggnad efter 60 minuter och på en följande kontringen tog de ledningen. Ett tungt mål att släppa in och resterande tid fick vi jaga en kvittering.

– Och det gjorde vi i ärlighetens namn inte tillräckligt bra. Vi kändes en aning stressade och tappade struktur i vår offensiv, vilket gjorde att det vägvinnande passningsspelet från första halvlek lyste med sin frånvaro. UFC spelade också av matchen på ett rutinerat sätt – genom att undvika centrala bolltapp, ta god tid på sig vid fasta situationer och söka spel nere vid hörnflaggorna. Det var först i slutskedet som vi etablerade ordentligt tryck, men tyvärr var inte marginalerna med oss när bollen dansade på mållinjen.

– Sammanfattningsvis var vi bra den första tredjedelen av matchen. Sedan glömde vi till viss del av den offensiva kompassen och krånglade till saker i onödan, vilket ihop med svagt försvarsspel två gånger om kostade oss segern. Nu har vi en ny tuff match på fredag då vi möter FBK i Karlstad. Vi behöver göra rätt saker under längre perioder för att komma hem med en trea.

Daniel Erlandsson om 3-0-vinsten på ”Parken”:

– Matchinledningen är jämn. Vi är ganska bra i vårt höga försvarsspel och kommer till två avslut efter inspel från kanten, dock utan att träffa mål. 25 minuter in nickar Emil Reyes dit en hörna och vi tar ledningen. Vi har ytterligare ett bra läge i första halvlek, en stolpträff via Oskar Moczarnys avslut.

– I början av andra halvlek vinner vi bollen på Norrköpings planhalva och Wilson Lindberg kan kort därefter utöka till 0-2. Vi börjar nu ha längre anfall och kommer till fler inspel, främst från högersidan. 0-3 kommer efter ungefär en timme, efter att ett av dessa hittat in till Moczarny som nätar.

– Vi har bud på något ytterligare mål och motståndarna har ett bra avslut som Elton Fischerström räddar, men siffrorna står sig matchen ut. Nu väntar ett två veckor långt matchuppehåll innan vi möter GIF Sundsvall hemma på Årsta IP, den 29 maj.

Pierre Fondin om 0-4-torsken på ”BIPen”:

– Vi kommer till matchen ganska skade- och sjukdomsdrabbade, vilket gör att vi får spela några tjejer ur position. Känslan är att vi har ganska klart för oss hur matchbilden kommer att se ut, då vi möter ett kontringsstarkt Bollstanäs. Matchen börjar med att vi ganska snabbt skapar en vass chans, men en vass enhandsräddning stoppar oss från att ta ledningen. Istället slarvar vi strax därpå lite i uppspelet och tappar boll i fel läge, vilket gör att de ställer om och gör 1-0. Fortsättningsvis i första halvlek har vi mer boll, men utan att skapa jättemycket besvär för dem. Samtidigt väntar BSK på sina lägen att ställa om och efter ett tag kommer nästa kontring som resulterar; 2-0 på tavlan.

– I andra halvlek börjar vi med att bjuda på 3-0. Så vi har en rejäl uppförsbacke där vi försöker, men det mesta resulterar i skott i block eller från dåliga vinklar. Det skapar visserligen en del hörnor som blir lite halvfarliga. I slutskedet kommer 4-0, då en långboll från deras mittback går över hela vårt lag till en djupledsgående forward. Inte en av våra bättre dagar på jobbet, tyvärr. Trots en del sjukdomar och skador kräver vi mer än så här.

Foto: Anders Ögren

Nyheter

Hammarby TFF

P19

F19