2 augusti 2023

VM: Samtliga Bajenspelare vidare till åttondelsfinal!

I sommarens världsmästerskap deltar Jonna Andersson och Madelen Janogy för Sverige, Simone Boye för Danmark, Kyra Cooney-Cross för Australien och Maika Hamano för Japan. I samband med att gruppspelet i dag avslutades för alla Bajenspelare står det klart att samtliga är vidare till åttondelsfinal med respektive nationer. Nedan finner du information om när de första slutspelsmatcherna spelas.

Matcherna kommer sändas i Viaplays kanaler, det vill säga TV3, TV6, TV10 och Viaplay. Klicka här för att komma till sändningssidan hos Viaplay där alla matcher sänds.

Sverige

Sverige avancerade till åttondelsfinal genom att gå obesegrade genom gruppspelet och därmed vinna sin grupp. Jonna Andersson stod som bekant för trippla assister i den andra gruppspelsmatchen där även Madelen Janogy gjorde debut i turneringen. I den sista och tredje matchen spelade “Madde” i princip hela matchen när Sverige vann över Argentina med 2-0. I åttondelsfinalen som spelas den 6 augusti klockan 11 ställs nu Sverige mot USA.

Japan

Även Japan gick obesegrade ur gruppspelet och vann därmed sin grupp. I åttondelsfinalen som spelas den 5 augusti klockan 10 ställs nu Japan och Maika Hamano mot Norge. Maika har sett följande gruppspelsmatcher från avbytarbänken.

Australien och Danmark

Efter Danmark slagit Haiti med 2-0 och Australien besegrat Kanada med 4-0 stod det klart att Simone Boye och Kyra Cooney-Cross ställs mot varandra i åttondelsfinalen, då Australien slutade gruppetta och Danmark slutade grupptvåa. Matchen spelas 7 augusti 12.30.

Foto: Bildbyrån och By the white line

Nyheter

Dam