2 augusti 2023

VM: Sverige obesegrade i gruppspelet – 2-0-vinst mot Argentina

Under onsdagsmorgonen spelade Sverige sin sista match i gruppspelet, även denna slutade i vinst när Argentina besegrades med 2-0. Efter dagens seger väntar nu åttonsdelsfinal redan på söndag klockan 11 mot USA. Madelen Janogy startade matchen och spelade hela 93 minuter innan hon lämnade plats för Stina Blackstenius. Jonna Andersson såg matchen från avbytarbänken.

Matchens första halvlek var både chans- och mållös även om Sverige tog tag i bollinnehavet. Men i den 66:e minuten tog Sverige ledningen efter att Sofia Jakobsson serverat Rebecka Blomquist som nickade in 1-0. Ledningen utökades sedan i slutminuterna då Elin Rubensson fick göra mål från straffpunkten.

Efter att ha passerat gruppspelet obesegrade tar sig Sverige vidare till åttondelsfinal, denna spelas på söndag 6 augusti klockan 11.00 och USA som slutade tvåa i sin grupp står för motståndet.