29 juli 2023

VM: Trippla assister från Jonna Andersson i Sveriges 5-0-seger mot Italien

På lördagsmorgonen spelade Sverige sina andra match i VM där man segrade mot Italien med hela 5-0. Jonna Andersson fick återigen chansen från start, och stod för inte mindre än tre framspelningar från hörnflaggan. Madelen Janogy bytte av Kosovare Asllani efter 63 spelade minuter och fick därmed göra sina första minuter i mästerskapet.

Fasta situationer blev avgörande i Sveriges andra gruppspelsmatch i VM där Italien stod för motståndet – och Jonna Andersson stod för serveringen. Strax innan pausvilan hann Sverige näta två gånger efter hörnor från höger, då Jonnas vänsterfot hittade Amanda Ilestedt och Fridolina Rolfö, som gav tvåmålsledning för blågult. Stina Blackstenius hittade trean innan halvtidsvisslan, och strax efter att andra halvlek dragit i gång var det dags för Jonnas briljanta inläggsfot igen. Hörnan från höger trycktes in av Amanda Ilestedt och en 4-0-ledning var ett faktum.

Efter 63 minuter fick Madelen Janogy göra sina första minuter i mästerskapet då hon bytte av Kosovare Asllani. På tilläggstid sprang Rebecka Blomqvist in 5-0 för Sverige, som även blev slutresultatet. Sverige har nu sex poäng på två spelade matcher vilket innebär avancemang till åttondelsfinal. I sista matchen i gruppspelet ställs man mot Argentina på onsdag morgon klockan 9.00.