toggle menu

17. Abbe Khalili

Efter drygt sex år i Turkiet, bland annat i Genclerbirligi, återvände den landslagsmeriterade mittfältaren Abbe Khalili till Sverige och skrev ett tvåårsavtal med Hammarby inför säsongen 2020. Många minns nog U21-landslagets EM-guld 2015, där Abbe var med och bidrog till framgången och han har hunnit med landslagsspel från U17 upp till A-landslaget. I samband med flytten till Bajen återförenades han med kusinen Imad Khalili.

 

– Abbe är en kvalitetsspelare, och till skillnad från flera av de tidigare spelare vi tagit in efter en sejour ute i Europa så behöver inte Abbe någon startsträcka, utan vi räknar med att han kan gå in och leverera direkt på en hög nivå. Abbe kan spela på samtliga offensiva positioner, och han spetsar truppen och skärper konkurrensen in i de tre turneringar vi har i år – Svenska Cupen, Allsvenskan och Europa League, löd sportchef Jesper Janssons ord i samband med presentationen. 

 

– När jag lämnade Turkiet för att testa något nytt kände jag att Hammarby var ett bra alternativ. Hammarby spelar en fantastisk fotboll, om inte den bästa fotbollen i Sverige, och det är en klubb som vill vinna titlar och spela i Europa, detsamma som jag vill, så i slutändan var det ett ganska enkelt val för mig, sade Abbe själv när han blev klar för grönvitt.

 

Se hans första intervju i Bajen nedan.

 

Abbe facts
Ålder 30
Position Mittfältare
Längd/Vikt 180 CM / 76 KG
Landskamper 11 U17, 10 U19, 17 U21, 1 A
Nationalitet Sverige
Moderklubb Högaborgs BK